imala-je-sve-sto-je-pozelala-–-novac,-voljenog-muskarca-i-karijeru:-pre-50-godina-sve-joj-je-oduzela-ozloglasena-psihopata

10.08.2019. 18:52

Holivudska lepotica Šeron Tejt je bila na korak od velike filmske karijere, ali njen put ka zvezdama prekinla je grupa fanatika koja je slepo slušala ozloglašenog psihopatu i ubicu Čarlsa Mensona.

Šeron Tejt Foto: Profimedia

Davne 1969. godine svet je zanemeo kad je objavljena informacija da je ubijena dvadesetšestogodišnja Šeron Tejt koja je bila u osmom mesecu trudnoće. Jeziv zločin su obeležile bizarne poruke na zidu doma glumice koja je bila udata za čuvenog reditelja Romana Polanskog. Iza ubistva glumice stajao je Čarls Menson i njegova “porodica” (grupa fanatika) koja je slušala njegove naredbe.

Šeron Tejt je rođena 24. januara 1943. godine u Dalasu, Teksas. Početkom šezdesetih godina jedina joj je želja bila da bude glumica, iako su je agenti savetovali da bude model, zbog nesvakidašnjeg lica.

Šeron TejtFoto: Profimedia

Ispostavilo se da je ona mnogo više od lepog lica, što je i dokazala filmom “Valley of the Dolls” za koji je dobila nominaciju na Zlatnom Globusu.

Tejt se udala za Romana Polanskog 1968. godine. Ubrzo je saznala da je trudna i odlučila je da pauzira filmsku karijeru zarad materinstva. Sve je delovalo savršeno, a onda je pala noć 8. avgusta 1969. godine koja je oduzela život mladoj glumici.

U toku zlokobne noći ubijene su Abigejl Floger i Džej Sebring koje su bile zajedno sa Šeron. Policijska istraga je pokazala da se Menson odlučio za dom Polanskog jer je nekad u njemu živeo producent koji mu je obećao album i ugovor sa izdavačkom kućom.

Šeron TejtFoto: Profimedia

Menson je zbog ovog i još par gnusnih zločina osuđen na doživotnu robiju. Jeziva priča o psihopati inspirisala je broje pisce i reditelje, pa ćemo ga videti u drugoj sezoni serije “Mindhunter” i u filmu Kventina Tarantina “Once Upon a Time in Hollywood”.

Šeron TejtFoto: Profimedia

Roman Polanski je 1977. godine optužen zbog seksualnih odnosa sa maloletnicom zbog čega je pobegao iz Amerike i izbegao zatvorsku kazinu. Reditelj je 2002. godine nagrađen Oskarom za najboljeg reditelja za film “The Pianist”.

U novom filmu Kventina Tarantina “Once Upon a Time in Hollywood” glumica Margo Robi tumači lik Šeron Tejt i reditelj se osvrnuo na nesrećnu sudbinu jedne od najvećih glumačkih zvezdi svog vremena.