„imam-preveliku-odgovornost-da-bih-lagala“:-veljaca-objasnila-zbog-cega-je-pisala-o-pijanstvu-i-nervnom-slomu-i-dobro-cete-se-zamisliti

Glumica, scenarista i producent Jelena Veljača smatra da na Instagramu treba biti potpuno iskren i otvoren pa da se na ovoj socijalnoj platformi sme iznositi intima bez cenzure i što je takođe veoma važno, bez fotošopa.

U skladu sa tim se na Instagramu nakon završetka snimanja serije “Pogrešan čovek” za koju je napisala scenario, a koju publika u našoj zemlji prati mesecima, od Beograda oprostila “samo istinom”. Beograd je za Jelenu važan jer je u njemu počela život kao razvedena žena i majka. Njegov duh osetila je sa troipogodišnjom ćerkicom Lenom, koju je dobila u braku s kolegom Draženom Čučekom.

U našoj prestonici je, nije skrivala, doživela “pijanstva”, nervni slom… Osetila je gostoprimstvo kultne beogradske kafane čije osoblje je osoblje privremeno čuvalo njenu mezimicu.

Njena iskrenost mnoge čudi, a ona je u intervjuu za “Jutarnji list” objasnila:

“Ja sam naprosto takva, otvorena, iako javnost možda nije stekla takav utisak o meni kroz 15 godina karijere. Ali, većina mojih postova je takva. Ljudi se većinom predstavljaju savršeno, fenomenalno, ali to je veoma licemerno i opasno posebno za one koji ih prate u medijskom prostoru i za mlade koji tek stvaraju svoje stavove i misle da je život poznatih osoba bez teških momenata. Imam preveliku društvenu odgovornost da bih lagala kako život stvarno izgleda. Tu je prava opasnost Instagrama, u fotošopiranju života, a ne samo bora i zubi. Tu su i suze i teški trenuci koje treba deliti. Neki od nas su otvoreniji, neki zatvoreniji, a ja ne pristajem da cenzurišem ni bolne, a ni lepe trenutke”, rekla je Jelena i dodala:

“Sa 38 godina sam odgovorna osoba, ne promovišem zavisnosti niti alkohol, ali smešno bi bilo tvrditi da nemam neki ventil”.

Pročitajte na sajtu Jutranji hr šta je Jelena Veljača rekla o Beogradu.

Kako njena iskrenost izgleda, odnsono zvuči na delu, pokazuje upravo njen iskren oproštaj od Beograda:

U miksu srpskog i hrvatskog jezika je na sebi svojstven način napisala:

“Ovo je bio moj prozor sa stubišta s pogledom u dvorište zgrade u kojoj smo Lena i ja počele same živjeti. Svaka “singlemom” zna taj heartbreaking trenutak koji s vremenom postane i “bittersweet” pa i “empowering”, a onda naprosto odjednom jedno jutro obožavaš tu snagu koja se rađa kad se probudiš ujutro sama sa svojim djetetom i kažeš, kao ja na ovoj fotki “dobro jutro svijete, dobro jutro Beograde”, život je toliko fenomenalan, a ja sve ovo mogu sama.

Beograd nikada neću prestati voljeti baš zbog toga što mi je dao to iskustvo i što mi je otkrio da imam tu snagu. A i zbog mnogo toga drugog. Hvala @ivana_perisic80 što si bila komšinica iz snova, i što si mi čuvala dete u dvorištu dok sam teglila vrećice i pelene i kolica iz dućana na četvrti sprat pa se vraćala po nju da i nju odnesem… zauvek ćeš da budeš moj anđeo, moja sreća balkon do balkona. Ljubim Lenine drugarice Jucu i Teu i sretan vam Vaskrs drugovi.

Hvala @dzeremaaja_simm što si bila naša čuvarica, da, i moja, a ne samo Lenina. Ti si njezina Eleza forever, a moj dobri duh koji mi je dopustio da mrtva pijana spavam na kauču onu jednu večer kad sam ludovala Beogradom opraštajuci se hvala ti na svakom pranju kose i na svakoj Smokvici dušo (hvala @shapeshifter_1 & ostaloj ekipi iz kultne Smokvice što su mi odgajali dijete u kafani, kako i priliči glumačkom djetetu) hvala ti što si ju skupljala u vrtiću i što si pratila moj ludi ritam i vjerovala u moje odluke. @iwa_dance_lady hvala ti što si Lenu naučila plesati.

@mirtagra sestro, Zagrepčanko sa srpskom djecom hvala ti što si našla ovaj prozor za mene i što si uvijek bila preko puta i s kavom. @pavlejakicic hvala na toplomjeru u ponoć i ukradenim osiguračima @jovanoviceva_ zahvali tati što me jednom nosio do tog istog četvrtog sprata zajedno sa teškim stvarima i teškim slomom živaca @janaskrgulja hvala što si bila moja cimerica u najtežim i najljepšim trenucima Beograda i last but most important @ivagrahor učini sve da se što prije vratimo”.

Jelena Veljača je, podsećanja radi, na Instagramu objavila i da se razvela, a svom bivšem partneru je uputila najlepše reči.

Veoma je društveno aktivna, a preko udruženja “Spasi me” pomaže ženama žrtvama porodičnog nasilja.