imao-je-186-kilograma,-a-za-samo-2-godine-bez-dijete-skinuo-je-preko-90:-„kad-sam-shvatio-da-dijeta-ne-radi-i-primenio-ova-3-trika,-istopio-sam-se“

Onda, 11. septembra 2011. godine, desio se njegov poziv za buđnje. Trebalo je da leti od Njuarka do San Franciska, i pukom srećom izbegao je let koji su kasnije teroristi oteli i u kome su poginuli svi putnici.

– Tada sam shvatio da je život dragocena prilika koja se ne sme olako propustiti. Shvatio sam i da će me sopstvena težina ubiti ako se konačno ne pokrenem – kaže Džon.

U naredne dve i po godine, izgubio je nešto preko 90 kilograma. Prestao je da manijački radi, i stres je iz dana u dan bio sve manji. Usput, razvio je sopstvenu metodu mršavljenja koju je nazvao „Gabrijelova metoda“.

Na tu temu napisao je bestseler, „Gabrijelova metoda“, knjigu koja je prevedena na 14 jezika i koju je pročitalo oko 500.000 ljudi.

When it comes to sustainable weight loss, “dieting” is not the answer.⁣⠀
⁣⠀
A sustainable, holistic, and health-focused lifestyle change IS.⁣⠀
⁣⠀
Focus on eating healthy, whole foods instead of counting calories. Eat plenty of raw fruits and vegetables of all colors, shapes, and sizes.⁣⠀
⁣⠀
Exchange pretzels and chips for nuts and raw fruits — these provide your body with vital nutrients, rather than spiking your insulin levels with empty calories.⁣⠀
⁣⠀
Reduce the amount of meat, dairy, fats, and sugar in your diet. Prepare meat on the grill or in the oven or crock pot.⁣⠀
⁣⠀
Enjoy vegetable-rich stir fries, fruit-filled yogurt smoothies, and salads with protein.⁣⠀
⁣⠀
Losing weight doesn’t have to mean deprivation or tasteless meals!⁣⠀
⁣⠀
What is your favorite 20-minute healthy dinner?⁣⠀

– Svaka dijeta koju sam probao završila bi se isto. Dobio bih spisak gomile hrane koja mi je zabranjena, potom bih na jedvite jade izgubio par kilograma, shvatio da ne mogu više, nastavio da se hranim po starom i ponovo sve vratio, a onda se i dodatno ugojio. Nakon nesreće kojoj sam umakao, shvatio sam da mi je data druga šansa. Shvatio sam da ne želim da ikad više držim dijetu i da ne želim da radim posao koji me čini nesrećnim. Kako sam studirao biohemiju, u narednom periodu provodio sam i po 12 sati čitajući sve moguće o hormonima, enzimima, neurotransmiterima i ostalim faktorima gojaznosti. Shvatio sam da nije stvar samo u kalorijama, već i u hormonima. Onda je usledila moja transformacija.

3 ključna elementa Gabrijelove transformacije:

Prestao sam da držim dijetu i počeo da hranim svoje telo

Shvatio sam da moje telo gladuje i da mu trebaju ključni nutrijenti, poput omega3 kiselina , kvalitetnih proteina i dobrih masnoća. To sam unosio, a kad god bih poželeo nešto poput pica ili slatkiša, jeo sam bez ustezanja i bez griže savesti, sve dok sam ispunio svoj plan kvalitetne ishrane. Malo pomalo, moja glad za nezdravom hranom je nestala. Danas samoinicijativno biram hranljive stvari.

Živim održivo

Da bih olakšao sebi stres, značajno sam umanjio svoje životne troškove, preselio se u manju kuću i počeo da gajim svoju hranu. Mirniji sam nego ikad u životu. Nema više kancelarija, nema više Vol Strita i konstantne jurnjave i zvonjave telefona.

Rešio sam svoje emotivne probleme

Neki ljudi u višku sala na telu vide bezbednosno jastuče. Time se kriju od sveta. Takav sam bio i ja. Danas, kroz svoj program, uviđam da oko 60 odsto mojih gojaznih pacijenata oseća isto što i ja, i da kada prevaziđu svoje emotivne traume, mnogo lakše gube kilograme.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.