imate-li-dlacice-na-noznim-prstima-evo-na-koje-sve-bolesti-mogu-da-ukazu

31.03.2019. 13:53

Uočili ste dlačice na nožnim prstima? Niste jedini, a ovu pojavu, prvenstveno zboig zdravlja, ne bi trebalo da zanemarujete jer ona može da bude pokazatelj određenih zdravstvenih problema.

Dlačice se pojavljuju i na nožnim prstima Foto: Profimedia

Dlačice na ovom delu tela mogu da ukažu na probleme sa hormonima zbog kojih one mogu da postanu tamnije i grublje. Ove promene, međutim, nekad su i prateći deo starenja.

Neželjene dlačice prouzrokuju i policistični jajnici, koji dovode do skoka androgenau organizmu, a zatim do rasta dlaka.

Pojava dlaka na nožnim prstima može da bude i posledica genetike. Ako su ih imali ili ih imaju, vaši roditelji, velike su šanse da ćete ih i vi dobiti, i to najverovatnije u poznim godinama.

Da li ste ih vi primetili?Foto: Profimedia

Zanimljivo je da stručnajci poput doktorke Nikol Fils tvrde da ova pojava može da bude i pozitivan znak i to znak dobre cirkulacije.

Postoje određeni dokazi za pretpostavku da izostanak dlaka na prstima može da bude čak i simptom problema sa cirkulacijama.

Ako ste primetili dlačice i brinete zaštoi ih imate, najbolje je da se obratite lekaru koji će nakon analiza znati pravi uzrok.