instagram-uvodi-novinu-koja-ce-ovu-drustvenu-mrezu-promeniti-iz-korena:-za-influensere-ce-biti-pakao,-za-sve-druge-–-oslobodjenje!

25.04.2019. 15:49

Ako ste influenser na Instagramu ili želite to da postanete imamo vest koja neće biti nimalo prijatna! Naime, ova društvena mreža planira da napravi izvesne promene, a jedna od njih uključuje i prikrivanje broja lajkova na fotografiji.

Evo kakve promene uvodi Instagram Foto: Profimedia

Naime, Džejn Mančun Vong, koja je stručnjak u istraživanju društvenih mreža, obelodanila je da Instagram već testira ovu opciju, a potom je dokaz u vidu skrinšatova objavila i na Tviteru.

“Želimo da se vaši pratioci fokusiraju na sadržaj koji delite, a ne na količinu lajkova koje dobijate. Za vreme ovog testiranja samo će osoba koja je podelila objavu moći da vidi koliko je lajkova dobila”, stoji u ovoj objavi.

Iz Instagrama su ovo potvrdili, premda su to formulisali na nešto drugačiji način izjavivši da u ovom trenutku ne testiraju tu opciju, ali da “traže način na koji bi mogli da smanje pritisak na korisnike”.

Instagram is testing hiding like count from audiences,as stated in the app: “We want your followers to focus on what you share, not how many likes your posts get” pic.twitter.com/MN7woHowVN— Jane Manchun Wong (@wongmjane) April 18, 2019

Ipak, treba imati na umu da Instagram, ali i Fejsbuk često testiraju nove opcije, a da neke od njih nikada zaista ne zažive.

Šta vi mislite – da li bi trebalo uvesti ovakve promene?