ispovest-majke-nestasnih-decaka-moji-sinovi-stalno-padaju-i-povredjuju-se,-ali-ja-sam-naucila-kako-da-s-time-izadjem-na-kraj

Živahnim dečačkim igrarijama jednostavno nema kraja i moram priznati da je negde milina gledati koliko su njih dvojica maštoviti i domišljati kad treba izmisliti nove nepodopštine.

No, sve to ima svoju cenu i često se stvari završe baš kao u onoj narodnoj umotvorini “od igračke – plačke”. Sitni padovi, ubodi, posekotine, oderotine… – sve je to deo svakodnevice u našoj porodici, a o muževljevim i mojim povredama kad nagazimo na lego-kockicu ili neku drugu dečiju igračku, bolje i da ne govorim.

Jasno vam je već da je kod nas situacija takva da nam kuća pre liči na srednjevekovno bojište s poljskom bolnicom, nego na normalan dom. Kad odemo na letovanje ili kod svekrve na selo – ista priča, jer moji klinci su nezaustavljivi.

Pošto nema smisla da za svaku ogrebotinicu trčimo u urgentni centar, u međuvremenu sam postala ekspert za saniranje svih vrsta manjih povreda. Mislim da bi na moje medicinske veštine bila ponosna i legendarna Florens Najntingejl.

Kako bi sve prošlo bez neželjenih infekcija, gnojenja ili ne daj bože nekakvih komplikacija, u mojoj kućnoj i putnoj apoteci, uz raznorazne flastere i gaze svih dimenzija, obavezno se nalazi Tyrosur®.

Tyrosur Foto: Promo

U pitanju je lokalni antibiotik, koji u sebi sadrži aktivnu supstancu po imenu tirotricin. Tyrosur® je proizvod koji se u Nemačkoj koristi više od pola veka kao prvo sredstvo odbrane od inficiranja manjih rana i pomaže da one brže zarastu.

Na našem tržištu Tyrosur® dolazi u dva oblika – prašak i gel. Oba oblika su dostupna u apotekama, bez lekarskog recepta, a zbog praktičnog pakovanja su važan deo svake kućne i putne apoteke.

Tyrosur® gel moja deca vole jer, za razliku od drugih sredstava, ne peče, a mesto povrede prijatno hladi i ne masti, niti boji odeću. Dobro je što može da se koristi i na glavi i drugim delovima tela obraslim dlakama, kao i na licu ili pregibima.

Tyrosur® Powder, odnosno prašak za kožu, namenjen je za površinske, umereno vlažne rane. Prašak u dodiru sa ranom ne stvara grudvice, a zgodan je za one povrede koje zahtevaju da se stavi zaštitna kompresa. Deca ga rado prihvataju, jer se rana tretira bezbolno, bez dodira.

UpozorenjeFoto: Promo

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.