istocnjaci-su-vrlo-mudri-evo-zasto-je-humus-idealna-hrana-za-vrele-letnje-dane

Ako se pitate u čemu je stvar, odgovor je jednostavan – svi sastojci humusa u kombinaciji su toliko savršeno izbalansirani da predstavljaju idealnu hranu koja na velikim vrućinama ne opterećuje organizam, a daje mu sve neophodne nutrijente.

Sirove leblebije predstavljaju odličan izvor zdravih vlakana, proteina, vitamina B6, mangana, ali i drugih minerala važnih za uravnoteženu ishranu. S druge strane, pasta od susama, odnosno tahini, bogat je kalcijumom, manganom, kalijumom i fosforom, dok je udeo šećera i nepoželjnih zasićenih masti sveden na minimum. O blagodetima limuna i belog luka ne treba trošiti reči.

HumusFoto: Shutterstock

Na Istoku svako ima neki svoj recept za humus. Osim osnovnih sastojaka, u humus idu brojni začini, a svaki narod i svaka porodica ima svoju tajnu za pripremanje ovog namaza. Dok jedni dodaju maslinovo ulje, drugima su neizostavan kim, masline ili slatka paprika. Ipak, humus nije baš tako lako napraviti u kućnim uslovima.

Srećom, kod nas na tržištu nedavno se pojavio Argeta Hummus, i to u tri ukusa –Hummus Natur, Hummus sa crvenom paprikom i Hummus sa crnim maslinama.

Argeta Hummus proizvodi sadrže samo prirodne sastojke i ne sadrže konzervanse, pojačivače ukusa, gluten i boje, a predstavljaju savršen izbor za vegane i vegetarijance.

HumusFoto: Promo

Uz šta ćete humus poslužiti, izbor je samo na vama. Neki preferiraju da ga konzumiraju samo uz hleb ili somun, drugi vole da u njega umaču grisine, čips ili krekere ili da ga služe uz sveže ili grilovano povrće.

Mogu se koristiti kao osnova za doručak ili dodatak složenijim obrocima, kao što su tortilja, rižoto, čorba ili kao prilog mnogima omiljenom falafelu.

Načini uživanja u Argeta Hummus proizvodima su zaista neograničeni, jer su brza i zabavna užina, kako kod kuće, tako i u pokretu.