U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  ŽITORAĐA- Gradnja kupališnog kompleksa u Žitorađi ide po planu a radovi će biti završeni do kraja septembra, kaže Ivan Stanojević, predsednik opštine Žitorađa. Nedavno su radove obišli i predstavnici  Ministarstva omladine i sporta koje finansira radove.

  Stanojević ističe da pored bazena, lokalna samouprava ove godine stavlja akcenat na asfaltiranje lokalnih puteva kao i malih sportskih terena.

  Asfaltirali smo puteve u naseljima Lukomir i Podina, u dužini od oko 2.850 metara, a završavamo i kanalizacionu mrežu u pomenutim mestima. Takođe, u proteklom periodu asfaltirali smo sportske terene u školama u Pejkovcu i Podini – zaključio je Stanojević.
  Inače, u svim ovim kapitalnim projektima najvećim delom izdvojena su novčana sredstva iz budžeta opštine Žitorađa, a lokalno rukovodstvo obezbedilo je i pomoć i podršku od resornih ministarstava.

  Kupališni kompleks

  Kompleks će imati tri bazena, rekreativni, bazen sa toboganom i poluolimpijski bazen. Biće izgrađen restoran i tehnički blok. Rok za završetak ovih radova je 180 dana, a cela investicija košta oko 120 miliona dinara.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466779