izasla-sam-na-veceru-sa-tipom,-a-onda-je-poceo-da-vadi-papire:-kad-sam-mu-rekla-da-mu-leskovacka-muckalica-nije-dobar-izbor,-usledio-je-vrhunac

08.05.2019. 19:19

Mila je na slavi slušala razgovor gostiju, a onda otkrila koje je njeno zanimanje i situacija se potpuno preokrenula – i ovo je sigurno iskustvo svakog lekara u Srbiji.

Milino iskustvo sa slave je iskustvo svih lekara Foto: Profimedia

– Drugi dan slave. Ne poznajem većinu gostiju. Opšta pljuvačina po lekarima i bolnicama. Ćutim. Saznaju da sam lekar. Sat vremena slušam probleme nepoznatih ljudi. Džabe što im kažem da sam dečji lekar. Jel mogu nekad da vam se javim ako mi nešto zatreba. Toga nigde nema osim ovde – piše u Tvitu koji je ovih dana zainteresovao celu Srbiju.

Drugi dan slave. Ne poznajem većinu gostiju. Opšta pljuvačina po lekarima i bolnicama. Ćutim. Saznaju da sam lekar. Sat vremena slušam probleme nepoznatih ljudi. Džabe što im kažem da sam dečji lekar. Jel mogu nekad da Vam se javim ako mi nešto zatreba.Toga nigde nema osim ovde.— Mila Stajevic (@MilaStajevic) May 7, 2019

To iskustvo na internetu je podelila tviterašica po imenu Mila, a ako ste mislili da je to kraj agonijama koje lekari doživljavaju van svoje ordinacije, varate se jer se Mila prisetila i jednog dejta, i to prvog, sa svojim udvaračem.

– Ja sam jednom izaśla sa tipom prvi put u Franš na večeru. Prvo mi je pokazao otpusnu listu sa kardiologije a onda pričao o hemoroidima. Kad sam mu rekla da mu leskovačka mućkalica nije jelo izbora za ta stanja, naljutio se – prepričala je Mila još jednu anegdotu.

Sa njom su se složili praktično svi tviteraši, uz opasku da i sami često zapitkuju lekare o svojim stanjima kad god im se pruži prilika za to, ne birajući vreme, mesto niti priliku, pa nije ni čudo što se uglavnom trude da na neformalnim okupljanjima prikriju svoje zanimanje.

A jeste li i vi među ljudima koji će, kad sretnu lekara, obavezno da mu ispričaju svoje simptome koji ih muče?