javno-je-bila-najlepsa-zena-holivuda,-a-tajno-se-vukla-po-orgijama-i-grupnjacima:-na-kraju-je-mucki-ubijena-u-9.-mesecu-trudnoce

Šeron Tejt je bila na pragu holivudske slave, a u tome bi joj svakako pomogao i brak s poznatim rediteljem Romanom Polanskim s kojim je čekala dete. Sve je izgledalo kao priča iz bajke, a pristigla je i prva nominacija za Zlatni globus za ulogu u filmu „Dolina lutaka“. A onda se desio tragičan preokret.

9. avgusta 1969. godine izbodena je na smrt u svom domu, a u istom brutalnom napadu nastradali su i gosti žurke koju je priređivala. U njen dom upala je „porodica“ Čarlsa Mensona i izvršila masakr koji je šokirao svet.

Tada 26-godišnja Šeron je preklinjala svoje krvnike da je uzmu kao taoca i održe u životu dovoljno dugo da rodi svoje dete. Ali, nisu je poslušali. Uboli su je 16 puta i zadavili.

Put do zvezda

U Tarantinovom filmu Šeron glumi predivna Margo Robi koja dosta liči na pokojnu glumicu, poznatu po predivnim očima i komičnim ulogama u filmovima.

Na velikom platnu Šeron se prvi put pojavila u filmu „Barbabbas“ iz 1963. ali do iduće uloge čekala je pet godina i to je bila ona u filmu „Eye of The Devil“. Roman Polanski angažovao ju je u svom filmu „The Fearless Vampire Killers“, ali njihova ljubavna priča nije počela preterano bajkovito. Štaviše, česte svađe bile su uobičajene na snimanju. Impresionirala ga je svojim izvođenjem, a nedugo nakon toga započeli su i ljubavnu vezu.

Sledeći film u kojem se pojavila bio je „Don’t Make Waves“ s Tonijem Kurtisom, a zatim je usledila njena najveća uloga, ona u filmu „Valley Of The Dolls“.

Nominovana je za Zlatni globus, snimila je još jedan film s Dinom Martinom, a onda je zatrudnela i tokom trudnoće odlučila da se preseli u dom na Sijelo Drajvu u Los Anđelesu. Ta odluka koštala ju je života.

Šeron TejtFoto: Profimedia

Buran seksualni život

Međutim, uprkos braku i trudnoći, njen život je bio sve samo ne uobičajeni život žene iz predgrađa. Iako je želela tradicionalni brak, obećala je da neće da pokuša da promeni navike svog promiskuitetnog supruga.

U nekim biografijama tvrdi se da je Polanski često bio neveran i uverio je da treba da snime kućni pornić pa čak i učestvuju u grupnom seksu.

Međutim, to je bila samo jedna od njenih turbulentnih ljubavi. Na početku karijere bila je u vezi s 29 godina starijim glumcem Ričardom Bejmerom. Bila je verena za glumca Filipea Forketa koji je imao gadnu narav i često je tukao. Jednom prilikom ubo ju je u grudi razbijenom vinskom flašom.

Navodno je bila u romantičnoj vezi s legendarnim Stivom Mekvinom pre nego što je započela odnos s frizerom Džejem Sebringom s kojim je raskinula vezu kada je upoznala Polanskog. Ostali su u dobrim odnosima, a Sebring je takođe jedna od žrtava porodice Menson jer je prisustvovao večeri u njenoj kući.

Šeron je jedna od prvih glumica koja se pojavila gola pred kamerama, što je šezdesetih još uvek bio kontroverzan potez u Holivudu. Ed Sanders koji je napisao biografiju „Sharon Tate: A Life“, tvrdi da je Polanski često organizovao orgije u njihovom domu u Los Anđelesu.

Snimao bi te žurke i snimke orgija puštao svojim poznatim prijateljima, a priča se i da je bio sklon kontrolisanju njenog života do te mere da je birao šta će da obuče.

Kobna noć

Čarls MensonFoto: Profimedia

Šeron je, kao što smo već naveli, višestruko izbodena u predelu grudi, a zatim i zadavljena. Beba u njenoj utrobi, koju je od rođenja delilo samo nekoliko nedelja, nije uspela da preživi rane koje je zadobila majka koja se borila ne samo za svoj, već i za život svog deteta.

Svi upleteni uhapšeni su nekoliko dana nakon ubistava, a suđenje je počelo 15. jula 1970. Od svih osumnjičenih, četvoro je osuđeno na smrt.

Čarls Menson, vođa zloglasnog kulta koji lično nije ubio nikoga, smrt je dočekao u zatvoru. Preminuo je od posledica srčanog udara 19. novembra 2017. u 84. godini.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.