jelena-dokic-imala-je-120-kilograma,-zbog-viska-je-pomisljala-na-samoubistvo-i-nije-izlazila-iz-kuce:-uspela-je-da-smrsa-i-danas-je-potpuno-neprepoznatljiva

05.08.2019. 16:05

Bila je četvrta teniserka na svetu. Posle velikih sportskih uspeha do kojih je dolazila boreći se sa torturom svog oca Damira Đokića, povukla se iz belog sporta. Ubrzo nakon što je ostavila reket desio se ogroman skok u njenoj kilaži. Jelena Dokić (36) je u jednom momentu imala 120 kilograma, ali je uspela da dobije i tu bitku i danas je neprepoznatljiva.

Jelena Dokić pre i posle dijete Foto: Instagram

„Neka druga žena“, govore za Jelenu Dokić dok gledaju njene nove slike na Instagramu.

Nas na njima podseća na „staru Jelenu“. To joj je i bio cilj kada se 2018. upustila u borbu sa kilogramima- da se vrati na nekadašnju kilažu, da se vrati sebe.

Veliki „bum“ sa kilogramima desio se zbog problema sa štitnom žleždom. Bivša teniserka je za kratko vreme od 60 kilograma na visinu od 175 centimetara došla do duplo većeg broja.

Zbog problema sa gojaznošću Jelena se u jednom trenutku povukla od svih, izolovala se u kući i čak je pomišljala na samoubistvo.

Bilo je dosta onih koji su je u izuzetno teškim trenucima podržavali, ali je, nažalost, bilo i onih koji su jedva dočekali da je kritikuju.

Težak period trajao je do momenta kada je Jelena prelomila i rešila da će bit pobednik u životu, baš kao što je bila pobednik u životu.

„Mislila sam da je vreme da se suočim sa osuđivanjem, negativnošću i kritikom koja potiče od javnosti i na društvenim mrežama i da stavim sebe i svoju borbu pred oči svih ljudi, da bih inspirisala, motivisala druge i da im pomognem, pogotovo ženama“, ispričala je Jelena.

Otvoreno je na Instagramu prikazivala svoju borbu sa viškom kilograma i time je, što joj je i bio cilj, uspela da motiviše veliki broj ljudi koji se suočavao sa sličnim problemima.

Brzo je poznata sportistkinja došla do cilja pa je za samo za četiri meseca uz pomoć specijalnog programa ishrane Dženi Krejg (program podrazumeva tri obroka, dve užine koje se biraju iz kataloga, plus voće, zdrave slatkiše i mlečne proizvode sa malim procentom masti) smršala je 40 kilograma i nastavila sa mršavljenjem.

Transformacija nije gotova. Promene su na Jeleni sve očiglednije, a one nisu samo posledica mršavljenja već i mira i sreće koje je pronašla pored partnera Tina Bikića sa kojim je godinama u vezi.