jelena-i-njen-sincic-su-zvezde-evropskog-prvenstva:-a-ovo-je-ponosni-tata,-srpski-zet-iz-amerike

07.07.2019. 19:09

Vodeće zvezde ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u košarci za žene na kojem je večeras naš tim na meču protiv Velike Britanije osvojio bronzu, za nas su naše devojke, ali i jedan presladak tandem – naša reprezentativka, mama Jelena Milovanović Bruks i njen sinčić Mateo Dejvid Bruks.

Jelena Milovanović Bruk sa sinom Foto: Instagram

Jelena Milovanović Bruk je na teren izašla samo tri meseca nakon porođaja. A sinčić ju je bodrio sa tribina. Trenutak kada je košarkašica uzela pre nekoliko dana, posle meča sa Belgijom, uzela bebu u naručje, jeste jedna od najlepših scena sa takmičenja.

„Bravo za mamu i bebu“, komentarisalo se sa svih strana, a najponosniji je sigurno bio tata Amerikanac Dejvdi Bruk kog vidite na slici sa našom košarkašicom. Po ocu je dečak i dobio ime pa se zove Mateo Dejvid Bruks.

Naš zet iz Amerike se poput svoje supruge ranije profesionalno bavio košarkom, a ne krije da bi voleo, isto kao i mama Jelena, da i mali Mateo uplovi u svet ovog sporta.

Mateo sa mamom: momenat koji je obeležio meč Srbija – Belgija i celo prvenstvoFoto: RAS Srbija

Ma, on već debituje na košarkaškom terenu. Kada odraste, videće da je prve momente na parketu podelio upravo sa mamom.

Mateo sa mamom i Jeleninim saigračicama na dodeli medaljeFoto: Tanjug/AP

Videće Mateo i da je sa mamom i ostalim bronzanim devojkama iz našeg tima slavio veliki uspeh na Evropskom prvenstvu pa je u maminom naručju ispratio dodelu medalja.

VIDEO: Slavlje košarkašica posle osvojene bronze