jeziv-video-o-majci-i-detetu-izazvao-buru-na-drustvenim-mrezama:-„svaka-joj-cast,-kao-panter“!

Snimak je obelodanjen na Tviteru, a podsetimo kako je tekla čitava priča… Naime, majka je koristila telefon, dok je dete hodalo pokraj nje. Izašli su iz lifta u, po svemu sudeći, poslovnoj zgradi, i sve je teklo u savršenom redu dok dete nije samo otišlo do ograde, koja nije bila obezbeđena.

Ono je proletelo u rupu, a samo ludom srećom majka je baš u tom trenutku videla šta se dešava, munjevitom brzinom dotrčala je do njega i u poslednjoj sekundi uhvatila je dete za nogu, spasivši ga sigurne tragedije. Dete je verovatno pomislilo da je tu stakleni paravan, a zapravo je bila reč o prazno, tek površno ograđenom prostoru.

Zahvaljujući hitroj reakciji majke i pomoći okoline sve se završilo bez većih posledica, ali činjenica da je samo jedan tren bio dovoljan da sve dobije dramatičan kraj pošteno je ustalasao društvene mreže koje su se usijale od komentara.

Reakcije javnosti su oprečne – ima onih koji osuđuju i kritikuju majku jer je držala telefon umesto da je bila fokusirana isključivo na svog mališana, ali je veći broj onih koji tvrde da je ova žena zaista superheroj.

Svaka joj čast, kao panter— Pijani Cipiripi (@da_to_postoji) June 21, 2019

“Spasila dete, naravno… Ne može se niko držati 24 sata na oku i to iz sekunda u sekund”, “Žena je pričala na telefon i držala pogled na detetu. Žena zmaj”, “Ovo je dete moglo uraditi i da nije pričala na telefon. To su deca”, “Joj kraljica, jedna je majka”, samo su neki u moru komentara.

Kakva je ovo ograda uopšte!? Dete je moglo biti i sa bakom koja ne priča mobilnim, ali nema ni reflekse rukometnog golmana.— Shoppinghauer (@Shoppinghauer) June 21, 2019

Oglasili su se i oni koji su smatrali da krivicu za ovaj incident nose oni koji su objekat pravili i koji ga održavaju, s obzirom da je evidentno da je na mestu gde je rupa trebalo da bude stakleni paravan ili bar rešetke.

Ko je ikada bio i tri sekinde sa bilo kojim detetom, taj zna za koliko milisekundi dete haos moze da napravi, padne, udari se, posece se. Ne opravdavam zenu, ali isto tako znam kakvi padovi su se desavali u mojoj nadleznosti. Nebitno da li si na telefonu ili drzis dete u narucju.— Ice Scream (@debelgooza) June 21, 2019

Snimak je svakako izazvao žustru raspravu, ali kakav god da je vaš stav jedno se ne može poreći – mame su zaista superheroji kada prilika to zahteva!