jezivi-detalj-i-odgovor-devojcice-na-pocetku-poslednje-epizode-igre-prestola-otkriva-zasto-je-tako-brzo-umro-najveci-kralj-spletki-u-seriji

14.05.2019. 18:43

Serija “Game of Thrones” (Igra prestola) svaki put kazni svoje fanove ukoliko skrenu pogled sa ekrana na jedan sekund. Zvuči neverovatno, ali mali trenutak nepažnje nikad nije prošao nekažnjeno. U poslednjoj emitovanoj epizodi najveći broj gledalaca uopšte nije primetio jedan važan detalj.

Game of Thrones peta epizoda Foto: HBO / screenshot

Kao što znamo u petoj epizodi poslednje sezone “Game of Thrones” (Igra prestola) Deneris Targerijen uz pomoć svog jedinog preostalog zmaja ubila je svog savetnika Varisa. Majka zmajeva je znala da njeni bliski saradnici rade protiv nje. Deneris je obećala Varisu u šestoj sezoni da će ga ubiti, ako je izda. Obećanje je ispunila jer ju je izneverio.

Deneris i VarisFoto: Profimedia

Epizoda počinje ulaskom Marte, devojčice špijuna, u Varisove odaje i obaveštava ga da Deneris neće da jede.

“Njeni vojnici me posmatraju, pokušaću opet večeras”, izgovara Marta, na šta joj Varis odgovara: “Što je veći rizik, veća je nagrada. Vrati se u kuhinju”.

Varis koji zna sve tajne kraljevstvaFoto: Profimedia

Čuveni gospodar Šaptalica pored izdaje planirao je da otruje Deneris. U slučaju da plan o razotkrivanju porekla Džona Snoua ne krene kako je zamislio, Varis je spremio rezrevni plan – trovanje Deneris.

Naime, ovo je glavno oružje gospodara Šaptalica. U prvoj sezoni Ned Stark pita Pajsela – Zar samo žene ne koriste otrov kao oružje?

ICYMI, Varys totally tried to poison Dany at the beginning of the episode. The callbacks to season 1 are amazing:Ned: Poison is a woman’s weapon.Pycelle: Yes. Women, cravens… and eunuchs.Grand Maester Pycelle then mentioned Lord Varys just seconds later! 🤯#GameofThrones pic.twitter.com/TVbL2uVmdJ— iTREVOR (@iLEADFARMER) May 13, 2019

Mudri čovek mu objašnjava da ga koriste žene, ali i evnusi i da je evnuh Varis.

Dakle, ovo je Varisovo omiljeno oružje u eliminsanju onih koji se nađu na njegovom putu. Deneris je na vreme ušla u trag njegove izdaje i sprečila ga uz pomoć jedne reči – Drakaris!