U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Javno-komunalno preduzeće “Hameum“ ovih vrelih letnjih dana radi punim kapacitetom na održavanju vodovodne linije, uređenju parkova i zelenih površina, šetališta.

  „Čiste se gradske ulice i trotoari, kako bi Prokupčani imali prilike da uživaju u lepom vremenu“, kažu u ovom preduzeću.

  -Visoke dnevne temperature, koje su proteklih dana dostizale i 37 stepeni u hladu, uslovljavale su da naše službe pojačaju zalivanje parkova i zelenih površina u gradu, kazala je v. d. direktora „Hameuma“ Radmila Perić.

  -Naše ekipe su mobilne i na poziv potrošača brzo otklanjaju neke manje kvarove na vodovodnoj mreži, kaže Perić i dodaje da većih kvarova na sreću nema, da je vodosnabdevanje grada uredno i da je pijaća voda ispravna.

   

  Ona ističe da su obilne padavine, karakteristične za ovo leto, učinile da se i akumulacija na Bresnici, odakle se polovina grada snabdeva vodom, prepuni.

  -Visina vodenog stuba na jezeru je 19,30 metara, što znači da je jezero Bresnica na samoj prelivnici, kazala je Perić i podvukla da to neće ugroziti vodosnabdevanje grada, već da će doprineti da grad uvek ima dovoljno vode, koja će do potrošača stizati odgovarajućim pritiskom.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469194