U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Danas su bivši radnici ŠIK Kopaonika i poverilaca održali protest ispred zgrade opštine i najavili da će u sledeći četvrtak  blokirati magistralni put Niš-Priština ako se ne započne sa rešavanjem njihovih zahteva. Današnji  protest je  još jedan znak upozorenja da neće odustati od neisplaćenih potraživanja, nakon pravosnažnih sudskih presuda. Okupljenima su se obratili Svetlana Stepanović, Nikola Virijević i Nebojša Krstić.

  Predsednica štrajkačkog odbora radnika Svetlana Stepanović, je istakla da joj je predsednik opštine rekao da naredne nedelje može da ih primi državni sekretar Dragan Stevanović, što je za njih neprihvatljivo. Pozvala je sve radnike da dođu u ponedeljak da zajedno odu kod predsednika i da ne izlaze dok ne dobiju konkretan odgovor.

  Predsednik odbora poverilaca lesonita Nebojša Krstić je kazao da danas neće blokirati put Niš-Priština, jer im je rečeno da će organizatorima biće pisane krivične prijave.

  -Ako u ponedeljak nedođe do rešavanja naših zahteva i ne zakaže se hitan sastanak u Vladi, ja ću biti prinuđen na taj korak. Ako je moglo da se blokira put 2009. bez krivičnih prijava zašto ne može i danas. Citiraću sadašnjeg Ministra Vojnog Vulina, koji je tada kazao: Padne li Kuršumlija, pašće i moj Novi Sad. Pa neka sada pomogne u rešavanju ovog problema. Ako može Lex specijalis za štediše zašto ne  može za radnike u Kuršumliji. Nas predsednik može da primi i nedeljom. Nas ne interesuje politika, nas interesuju samo naša potraživanja  i isplata.Najavićemo i protestnu šetnju i do Beograda, kazao je Krstić

  Najavljujući današnji protest u policijskoj stanici u Kuršumliji, oni su najavili potencijalnu blokadu magistralnog puta Niš-Priština, za 13. jun, ako ne dođe do rešavanja njihovih zahteva, ili se ne započne sa konstruktivnim rešenjem, pošto su uputili dopise svim relevantnim institucijama.

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467450