jovana-je-jutjub-zvezda-koja-je-izgubila-menstruaciju-pa-je-prestala-da-bude-veganka

29.03.2019. 13:12

Jovana Mendoza Ajres, koja je na Jutjubu poznatija kao Rouvana, nakon šest godina je rešila da više ne bude vegetarijanac i da počne da jede meso, a sve zbog zdravlja.

Izgubila je menstruaciju, pa prestala da bude veganka Foto: youtube

Naime, ova 29-godišnjakinja se proslavila deleći svoje iskustvo o sirovoj veganskoj ishrani i njenom uticaju na telo. Vremenom je došla do impresivne brojke od 1,8 miliona pratitelja koji su upijali njene savete i trikove.

Međutim, Rouvana je prošle nedelje objavila da je zbog problema za koje krivi vegansku ishranu prestala da vodi takav životni stil.

“Postala sam sirova veganka i uspela sam da se rešim zavisnosti od alkohola i cigareta. 2014., nakon 25-dnevnog posta, izgubila sam menstruaciju. U jednom trenutku sam mislila da je to super, ali nakon nekog vremena shvatila sam da to nije zdravo”, rekla je.

Doktori su je upozorili da ima problema s hormonima i da je u predmenopauzi.

“U ishranu sam dodala više masti i počela da jedem nešto kuvane hrane. Nakon dva meseca se menstruacija vratila, ali je bila neredovna. Ponovno sam je izgubila 2017. Doktori su mi savetovali da počnem da jedem jaja jer sam anemična, ali odbila sam da ih poslušam”, dodaje.

Zdravstveno je bila sve lošije. Dobila je gljivičnu vaginalnu infekciju i konačno odlučila da počne da jede neke namirnice životinjskog porekla.

“Bilo mi je teško da prihvatim da takva hrana može da me izleči. Nisam to sebi mogla da priznam, ali ipak sam počela da konzumiram jaja i ribu. Želim da imam porodicu, želim da rodim decu. Ako nisam zdrava, to neću moći”, iskreno je priznala u videu koji je objavila na svom Jutjub kanalu.

Rouvanini pratioci prilično su burno reagovali na njenu ispovest i optužili je da ih je lagala jer je pre dva meseca počela da jede ribu i jaja, a istovremeno je na društvenim mrežama promovisala sirovo veganstvo.

“Zarađuješ od veganstva, a kupuješ proizvode životinjskog porekla. Bolesno”, jedan je od komentara na njen video.