juce-je-zadivila-svet-brutalnim-dekolteom,-a-svi-su-setili-i-njene-tragedije:-gledala-kako-joj-verenik-umire-u-sekundi,-a-ona-je-osam-sati-gola-cekala-pomoc!

Petra se odlučila za dugačku srebrnu toaletu sa dubokim dekolteom i još dubljim šlicem koji je otkrio njene izvajane, vitke noge, a upotpunila ju je jednostavnim sandalama sa kaišićima i efektnim nakitom.

Lepa 39-godišnjakinja sjajno se zabavljala i veselo je pozirala fotografima, a ni hrabar dekolte i mogućnost da joj grudi “ispadnu” nisu je omeli u tome da pravi različite provokativne poze.

Podsetimo, Nemcova je jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena, pa nas ne čudi što je važila za jednu od najangažovanijih, a i dan danas joj ne manjka posla. Ona je takođe čest gost na gala zabavama i različitim proslavima, a nedavno je bila i jedna od zvanica na Kanskom festivalu.

Premda Petru uvek krasi širok osmeh i dobro raspoloženje koje ni ne ukazuje na teška vremena koja je prošla, njen život je obeležila velika tragedija. Naime, 2004. u decembru manekenka je sa verenikom – fotografom Sajmonom Atlijem boravila na Tajlandu kada ih je zasedio razoran cunami.

Sajmon je izgubio život utopivši se, a njegovo telo je pronađeno tek četiri meseca kasnije. Petra je nekako uspela da preživi – osam sati se gola i sa povređenom karlicom držala za palmu čekajući pomoć. Na kraju je po nju stigao helikopter, a u bolnicu je dovežena sa ozbiljnim unutrašnjim povredama i nekoliko slomljenih rebara. Posledice povreda bile su ogromne – manekenka je morala ponovo da uči da hoda i četiri meseca se oporavljala od svega.

“Kosti su mi bile izlomljene u celom telu, bilo je nemoguće, ali mislim da mi je vizija koju sam imala kako se vraćam i pomažem bila tako jaka, da mi je pomogla i u sopstvenom izlečenju. Ima lekara koji kažu da nekim ljudima bude bolje od istih takvih povreda za dve godine, a ja sam se izlečila za četiri meseca”, ispričala je Petra.

Ona je nakon tragedije osnovala fondaciju “Happy Hearts” koja pomaže ljudima širom sveta posle prirodnih katastrofa, ali grade i škole i obezbeđuju smeštaj i hranu ugroženima, a i dan danas je u potpunosti posvećena istoj.

“Život ima svoje načine da vam da lekcije. Bila sam izuzetno uspešna. Bila sam srećna sa svojim verenikom i uživali smo na romantičnom odmoru. Za nekoliko sekundi doživeli smo da se prelepa šetnja pretvori u pakao koji je uništio mnoge živote. Naučila sam da je sve moguće u bilo kom trenutku. Niko ne zna šta će se desiti i svaki trenutak je dar. Kada sam bila u bolnici i nisam znala da li ću ikada hodati, rekla sam sebi: “Pa, još uvek imam oči i uši!”. Izgubila sam partnera, ali sam još uvek imala porodicu. Zahvalnost može da pobedi svako beznađe”, ispričala je prošle godine Nemcova.