juce-se-ova-devojka-pojavila-na-rts-u-a-ljudi-su-najmanje-dva-puta-citali-kako-se-zove-i-preziva-da-li-je-ovo-najcudnija-kombinacija-za-koju-ste-culi

Juče su gledaoci RTS-a imali priliku da se susretnu sa jednom od najčudnijih kombinacija imena i prezimena u Srbiji.

Naime, na televizijskom ekranu pojavila se plesačica, a u trenutku davanja izjave na kajronu se pojavilo njeno ime i prezime i odjednom više niko nije obraćao pažnju na ono što priča jer kombinacija imena i prezimena toliko je nesvakidašnja da je ukrala svu pažnju.

Latica CvetićFoto: screenshot

Ne varaju vas oči – devojka se zove Latica a preziva Cvetić. Zaista nesvakidašnja kombinacija, mora se priznati, ali je u isto vreme i prilično nežna i ženstvena i baš odgovara njenom liku i pozivu.

Inače, već smo pisali o tome da se neobična imena vraćaju u modu.

Danas roditelji češće nego pre deci daju imena prema svojim precima, pa su ponovo među nama Lovorke, Čarne, Ikonije, Grlice, Jefimije, Makarije, Nikodim, Pelagija, Oprolećovane ili čak i Omiljene.

Neobična imena najčešća su u Beogradu i Novom Sadu, pa je tako 2017. godine iz Sekretarijata za upravu, sektora statistike, objavljeno da u Beogradu roditelji vole kratka imena. Dečaci tako najčešće dobijaju ime Lav a devojčice Mia.

– U poslednje vreme se dečacima daju imena Elvis, Leon, Leonardo, Emran, Manuel, Sebastijan, Elmedin, Egzon, Edison, a popularna su i  kratka Jan, Vid, Leo, Teo, Noa. Što se tiče devojčica, najpopularnija neuobičajena imena su Lara, Lea, Selena, Nika, Nora, Afrodita, Dea, Ela, Teona, Zoja i Daša – rečeno je svojevremeno za “Blic” iz Sekretarijata.

S druge strane, u Novom Sadu su se pojavila imena poput Šećerka ili Indigo. Tu su i Dren, Zoi, Vid, Egedon i Jon.

A koje je najčudnije ime ili kombinacija imena za koje vi znate?