kad-ona-pokaze-sta-zna,-niko-ne-moze-da-je-pobedi:-pitali-smo-jovanu-ono-sto-devojke-najvise-zanima-i-evo-koliko-je-drugacija

U jednom od retkih intervjua Jovana Gavrilović nam je ispričala šta misli o modi, o svom poslu i o jednom svom kolegi kao režiseru…

„Meni trendovi nikada nisu bili bitni, volim da se oblačim onako kako se u datom trenutku osećam, onda ja tako kompletiram stav o današnjem danu i životu generalno“, rekla nam je Jovana koja je kao studentkinja četvrte godine Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Vladeta Jerotića, proglašena najboljom mladom glumicom na 21. „Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci“ za ulogu Mine u predstavi „Dok nas smrt ne razdvoji“.

Sa glumicom smos reli na reviji dizajnera Stefana Đokovića u Beogradu, bila je tada u haljini neobičnog desena, šik snadalama i neprolaznoj kožnoj jakni. Drugačija i dobro stilizovana.

„Nema toga što ne bih obukla. Kao glumica otvaram sebi prostore za različite stilove oblačenja i različite karaktere i mislim da se ne bih libila bilo čega“, dodala je.

Jovana Gavrilović sa koleginicama i prijateljicama na reviji Stefana ĐokovićaFoto: Uroš Arsić / RAS Srbija

Jovana koja je prvu važniju filmsku ulogu ostvarila 2017. u filmu „Rekvijem za gospođu J.“, bila je iste godine veoma zapažena u seriji „Nemanjići — rađanje kraljevine“ u kojoj je glumila mladu Rašku Nemanjić (lik starije Raške tumačila je Nada Šargin), a onda je 2018. sjajno odigrala Senku u seriji „Jutro će promeniti sve“.

U seriji „Jutro će promeniti sve“Foto: jutro će promeniti sve / youtube

„Sa dobrom pripremom nikad nema teških uloga. U zavisnosti od uloge, odvoji se vreme, posvećenost, rad da se nešto pripremi i onda sa dobrim ekipama sve bude jednostavno i lako. Ne mogu da kažem da me je bilo šta u polsu teško palo“.

Uskoro ćemo je gledati u rediteljskom debiju Gordana Kičića, „Realna priča“.

„Jedva čekam. Kičić je sjajan kao reditelj. Ali to je isto stvar pripreme i rada na sebi. On se jako dugo pripremao za taj projekat i ušao je kada je bio potpuno spreman. I svima je bio veliki oslonac i potpora pa čak i samom sebi“.

Opravdano je očekivati da će Jovana i u novoj ulozi biti „bez greške“.

I da će njen fond nagrada uskoro biti bogatiji za još jedno priznanje. U rukama već ima Sterijinu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, za naslovnu ulogu u predstavi „Petrijin venac“, a njeno matično pozorište ju je ove godine nagradilo priznanjem Fondacije Ružica Sokić za doprinos glumi i kulturi.

DR HAUS I MRAČNA STRANA ČUVENE SERIJE