kad-pogledam-svoje-telo-samoj-sebi-licim-na-frankenstajna-smrsala-je-91-kilogram-a-kada-se-skine-izgleda-ovako

– Poniženje da pred celim avionom moram da moli stjuardesu za produžetak za pojas bilo je previše – objašnjava za medije Džoana Pirson (32), advokat iz Arizone koja je prošla kroz neverovatnu transformaciju, ali kaže za sebe da sada usled toga ima “telo Frankejnštajna”.

U svojoj najtežoj fazi, Džoana je imala 185 kilograma. Januara 2008. godine, shvatila je da nešto mora da se menja. Počela je za početak da šeta, izbacila je iz jelovnika gazirana pića i brzu hranu i počela da pomalo vežba kod kuće. Te godine izgubila je 45 kilograma. Oduševljena uspehom, nastavila je još žešće pa je 2009. godine unajmila ličnog trenera. Za osam meseci izgubila je još 34 kilograma.

Džoana nekadFoto: Profimedia

Za dve i po godine, ukupno je izgubila 91 kilogram.

KAKO JE SMRŠALA?

Kaže da se zbog opuštene kože oseća kao FrankenštajnFoto: Profimedia

Trening joj se sastojao od treninga snage, kardio vežbi, boksa i vežbanja napolju.

Što se ishrane tiče, smanjila je unos ugljenih hidrata a povećala proteine.

– Kad sam konačno mogla da bez straha uđem u avion, ili počela da kupujem odeću u običnim radnjama, a ne onima za gojazne, svanulo mi je. Kako su se kilogrami topili, ja sam postajala druga osoba. Danas nema ni traga od stare Džoane u meni i zato sam spalila skoro sve svoje slike iz prošlosti. Zadržala sam par komada, čisto da se podsetim ponekad koliko sam napredovala – kaže Džoana.

Ovako Džoana izgleda danasFoto: Profimedia

Međutim, Džoana kaže da se i dalje ne oseća najbolje i da se bori sa samopouzdanjem.

– Posle ovolikog gubitka kilograma, suočila sam se sa opuštenom kožom zbog koje me boli da se uopšte pogledam u ogledalo, jer samoj sebi izgledam kao Frankenštajn – kaže Džoana.

Kako kaže, trenutno izgleda kao da joj je telo sašiveno od više različitih delova tela drugih ljudi.

– Osećam se kao čudovište kada vidim tu silnu opuštenu kožu. Zato sam rešila da potražim pomoć od drugih – zaključuje Džoana koja trenutno prikuplja novac na internetu za operaciju uklanjanja viška kože.