kad-sam-rodila-sina,-babica-je-zinula-u-mene-i-pitala-me:-„da-li-ste-sigurni-da-ste-vi-ovo-rodili?“

10.07.2019. 07:11

Prvo dete rodila sam sa 50 godina, i sada svi imaju samo jedno pitanje za mene kada nas vide.

Don sa sinom Foto: Profimedia

Don Pulen Li (52) iz južnog Velsa, rodila je, kako je nazivaju lekari “bebu čudo”. U pitanju je dečak Lajvlin.

Don kaže da je oduvek želela da bude mama, ali nikada nije uspela da nađe pravu osobu sa kojom bi podelila roditeljstvo.

Onda je u njen život ušla Rebeka (38). Brzo su se zaljubile i venčale i Don kaže da je znala da želi da zasnuje porodicu sa njom.

Don je postala majka u 50. godiniFoto: Profimedia

– Kada sam upoznala Rebeku 2013. godine, a ona je već imala troje dece, bilo mi je kristalno jasno da i ja želim jedno svoje. Dogovorile smo se da probamo sa vantelesnom oplodnjom, a da koristimo moje jajne ćelije. Uspele smo iz trećeg puta, iako sam imala 50 godina i slabe šanse da zatrudnim. Svu ušteđevinu dala sam na to i presrećna sam što sam uspela – kaže Don koja se porodila carskim rezom marta 2017. godine.

Dečak je rođen dve nedelje ranije, i imao je meningitis i sepsu. Don kaže da se odmah susrela sa diskriminacijom zbog svojih godina.

Don sa sinomFoto: Profimedia

– Bolničko osoblje gledalo me je sumnjičavo, a jedna sestra je čak imala obraza i da me pita da li sam sigurna da sam ja majka deteta. Odgovorila sam potvrdno, a ona me je opet pogledala sumnjičavo i ponovila: “Jeste li je vi rodili?” – kaže Don.

Don kaže da je trudnoća protekla odličnoFoto: Profimedia

Ona naglašava da nije imala nikakve poteškoće u trudnoći i da je sve teklo glatko, i da želi da ohrabri sve žene da, ako razmišljaju o tome, krenu u majčinstvo, i pored osude društva.

– Da, ima dana kada mi je muka od pretpostavki ljudi da sam ja detetu baka a ne majka, ali to su prolazne stvari. Trudim se da se ne obazirem na to i da se umesto toga posvetim svome sinu – kaže Don.