kad-sam-se-porodila,-primetila-sam-da-moje-telo-nije-isto-kao-kod-ostalih-mama:-shvatila-sam-da-mi-je-telo-unisteno

31.07.2019. 10:27

Kad sam se po prvi put videla posle porođaja, pomislila sam da nešto duboko nije u redu sa mojim telom, kaže ova majka dvoje dece.

Džulijeta Foto: Facebook

Džulijeta Tores (30), iz Njujorka kaže da je pala u potpuni očaj kada je videla svoju „obešenu kožu“ i „deformisani“ pupak nakon prvog porođaja posle kog se suočila i sa dijastazom trbušnih mišića. „Telo mi je ostalo uništeno od trudnoća, ali ne kajem se“, poručuje ona na svom blogu.

– Primetila sam da moje telo izgleda drugačije od tela drugih porodilja koje poznajem. Prosto, imam previše kože i deformisani pupak, patim od inkontinencije, a kasnije sam shvatila da je to posledica hernije – piše ova blogerka, koja je tri godine kasnije rešila da pokuša da stanje popravi estetskim zahvatom.

DžulijetaFoto: Facebook

– Kad sam pitala svog ginekologa o dijastazi trbušnih mišića, nije mi rekao ništa posebno, osim da se „dešava svim majkama“ i da mi je jedino rešenje operacija. Malo sam sama istraživala i razumela da stanje može da se popravi i određenim vežbama. Međutim, nakon toga zatrudnela sam sa drugim detetom, i stanje sa trbušnim mišićima postalo je još gore a pritom su leđa počela da me stravično bole. Tek tada odlučila sam se na operaciju – kaže Džulijeta.

DžulijetaFoto: Facebook

– Oporavak od operacije bio je težak i bolan, ali bolovi u leđima su skoro pa nestali, inkontinencija mi je bolja i kila je nestala. Naravno, strije su ostale ali to je u redu. Kao i svaka žena, i dalje imam određene nesigurnosti ali suštinski gledano, srećna sam u svom telu – piše ova mama.

DžulijetaFoto: Facebook

Kako zaključuje, blog je pokrenula kako bi naučila sebe, ali i podstakla druge žene, da vole svoje telo, u kom god stanju ono bilo.