kad-se-kaze-savrseno-zgodna-zena-pomisli-se-na-nju-osvojila-je-sam-vrh-pobedila-tumor-dojke-i-danas-na-pragu-55.-ovako-izgleda

A ona je El Makferson koja se rodila 29. marta 1964. (sutra slavi 55. rođendan) u Sidneju. Prezime po kojem je svet zna dobila je po očuhu Gilu Makfersonu za kojeg se njena mama udala nakon razvoda.

El je „otkrio“ agent poznate modne agencije, a presudno za njenu karijeru bilo je poznastvo sa francuskim fotografom i kreativnim menadžerom magazina „El“, za kojeg se udala 1986. a koji ju je „proslavio“.

Australijanka je pokorila modni svet. Osamdesete su bile vreme njene najveće slave. Zbog izgleda koji su mnogi ocenjivali savršenim, dobila je nadimak „Telo“ (u profesiji gde je izgled na prvom mestu, ovaj nadimak jeste stvar prestiža).

Manekenka koja je prva živa osoba čiji je lik krasio poštansku marku u istoriji Australije, bila je jedno vreme najplaćeniji model na svetu.

Prelepa El MakfersonFoto: Profimedia

Uticaj koji je zaradila baveći se manekenstvom prenela je na biznis pa je sa koleginicama Sindi Kraford, Naomi Kembel, Klaudijom Šifer i Kristi Terlington držala „Fešn kafe“.

Kako su godine prolazile, El je sve više širila polje svoje delatnosti mimo osnovne profesije, pa je danas i TV lice i dizajner i humanitarac koji se bori protiv side i pomaće beskućnicima.

Osvojila je svetsku moduFoto: Profimedia

Naporan ritam života, „brdo“ obaveza, a malo sna, kako je ispričala El, koštali su je zdravlja. Pre nekoliko pobedila je tumor dojke.

Prati se u stopu i njen izgled je pod lupomFoto: Profimedia

„Četiri nedelje su prošle dok nisam dobila rezultate biopsije, bio je to dug stresan period iščekivanja“, rekla je.

El je pobornik zdrave ishrane, a navodno ne voli ni plastične operacije mada je prate priče da se povrgnula estetskim korekcijama.

Sa sinom Arpadom Flinom Aleksanderom BusonomFoto: Profimedia

Bila je u vezi sa Arpadom Busonom, u braku sa Žilom Bensimonom, a sada je udata za Džefrija Sofera. Ima dvojicu sinova Arpada Flina Aleksandra i Aurelijusa Andreu Busona.