kad-u-prvom-redu-sede-gvinet-paltrou,-selin-dion-i-naomi-kembel,-znate-da-sledi-nesto-bas-dobro:-tako-je-i-bilo

10.08.2019. 18:43

U modi se elegancija i savršena izrada podrazumevaju i više nisu dovoljni da zavedu žene. Čuveni kreator Valentino u novoj kolekciji za jesen-zimu 2019/20. održanoj u Parizu prikazao je modele raskošnog kolorita, glamuroznih krojeva a sve je začinio etno i elementima narodnih nošnji.

U prvom pored kreatora Valentina sedele su Naomi Kembel, Gvinet Paltrou i Selin Dion Foto: Profimedia

Pogledaj galeriju slika

Zatvori

Kroz šare, krojeve i detalje Valentano nas je prošetao kroz razne epohe i stilove. I sve je savršeno spakovao u očaravajuće modele koji vam se čine poznati ali u isto vreme su nešto što prvi put vidite.

Haljina na slici ostaviće vas bez reči na prvi pogled dok deluje kao da je ručno oslikana. Tek na drugi pogled shvatite da je u pitanju kolaž raskošnog kolorita i neopisivo pažljivog rada.

U ovoj tolaeti visoke mode kriju se svi aktuelni trendovi koje će modni urednici raščlaniti na jednostavnije i pitkije elemente. Cveće, perje i šljokice.

Mislite da su sve crno bele priče ispričane a onda pogledate ovu tako jednostavnu i tako savršenu toaletu i shvatite da pravi kreator može i od puna puta viđenih elemenata da napravi svežu i pitku priču vrednu divljenja.

Posle raskošnih i neopisivo zahtevnih haljina prošetala je i ova uslovno rečeno jednostavna ali ne i manje očaravajuća.

Senzacionalne, živopisne boje u neočikivanim kombinacijama poput ove na slici gde je Valentino iskombinovao limunžutu i boju šljive provlače se kroz celu kolekciju. Ono što je ovu kolekciju učinilo većom od mode i trenda su etno i elementi narodnih nošnji smelo ubačeni da naglase multikulturalnost. I dok je Valentino kreirao za novu ženu koja ne priznaje geografske, rasne ili razlike u boji koše u isto vreme ovako smelim miksom iznedrio je unikatnu kolekciju neopisive lepote.

Sati i sati ručnog rada ovu haljinu kandiduju za listu neprolaznih modela. Pored savršenog kroja i lepote u ovu haljinu utkano je mnogo energije i ljubavi što se vidi već na pri pogled. U ovoj eri kompijuterai brzog dizajna Valentino je imao hrabrosti da kreira haljinu koja neće izgubiti na vrednosti za jednu ili dve sezone.