kada-je-misa-janketic-izgovorio-ove-stihove-svet-je-stao:-slucajno,-rastacemo-se-uz-smesak-nas-dvoje

16.05.2019. 07:29

Danas je u 80. godini preminuo legendarni Mihajlo Miša Janketić, čovek kog Srbija nikada neće zaboraviti, njegovu gospodstvenu pojavu, njegovu umerenost i mudrost, raskošan talenat i velikodušno ostavljanje delića duše publici…

Mihajlo Miša Janketić Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Miša Janketić neumorno je radio – 60 godina uveličavao je svet pozorišta i filma, ali se i radovao se životu, uživao u bliskosti i prijateljstvu sa suprugom Svjetlanom, u svojoj deci i unucima… No, reflektori su se polako gasili, a on se povukao sa pozorišne, ali i životne scene.

Ipak, ljudi kao Miša večno ostaju među nama – njihov duh je tu kao uteha, podsetnik, kulturni putokaz za buduće generacije. Jedno je sigurno – niko nikada nije imao tako jednostavnu, a tako moćnu i snažnu dikciju kakva je krasila Janketića.

Možda smo to najbolje mogli da čujemo kada je glumac interpretirao stihove jedne od najdirljvijih i najlepših Jesenjenovih pesama „Ko je ljubio, taj ne ljubi više“.

Snaga Janketićeve emocije i glasa u kombinaciji sa gotovo potresnim stihovima velikog Rusa doneli su nam četiri minuta tužne, ali čiste ljubavi.