U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

  BLACE- Tim za profesionalnu orijentaciju učenika osmog razreda i Učenički parlament Osnovne škole „Stojan Novaković” iz Blaca organizovao je tribinu „Kako izabrati buduće zanimanje?” Cilj je da se učenicima predstave bivši đaci škole koji su veoma uspešni u svom poslu i nalaze se na značajnim i odgovornim funkcijama. Ovaj put učenicima su se predstvili: Mirjana Bojanić Ćirković, asistent na Filozofskom fakultetu u Nišu, Marko Radosavljević, diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva i Dušan Milošević, diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva.

  Učenici su imali prilike da od nekadašnjih đaka čuju iskustva i savete o tome kako dalje da planiraju svoje školovanje. Mogli su da se upoznaju sa prednostima koje pruža obrazovanje. Istakli su da je veoma važno da se prilikom budućeg zanimanja rukovode onim što vole da rade. A  najvažniji faktor za uspeh je motivacija. Objasnili su da svaki posao ima svoje prednosti i mane i da se pre izbora dobro informišu o školi u kojoj žele da stiču obrazovanje.

  Učenici su aktivno učestvovali u tribini. A na kraju nisu krili svoje zadovoljstvo jer su mnogima pomogli u izboru zanimanja. A pre svega  su pokazali da kad čovek ima volje i veruje u sebe ne postoji prepreka koja se ne može prevazići.

   

   

   

   

   

   

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465623