karl-zauvek:-modni-svet-odao-pocast-pokojnom-karlu-lagerfeldu

24.06.2019. 07:01

U Parizu je održana svečanost “Karl For Ever” kojom je odana počast preminulom modnom dizajneru Karlu Lagerfeldu koji je kreirao za modnu kuću Šanel i ostavio neizbrisiv trag na istoriju mode.

Karl zauvek – u Parizu održana svečanost u čast preminulog dizajnera Foto: Profimedia

Modni dizajner Karl Lagerfeld je preminuo krajem februara u 86. godini života, a juče je u Parizu održana komemoracija u njegovu čast.

Tilda SvintonFoto: Profimedia

Modne kuće Šanel, Fendi i Karl Lagerfeld su zajedno odale počast događajem koji je osmislio i režirao Robert Karsen.

Odali su mu počast kroz niz videa snimljenih tokom njegovog života, ispunjenih pričama mnogobrojnih ljudi koji su ga poznavali, kao i učestvovanjem talentovanih glumaca, muzičara i plesača koji su uživo interpretirali pesme i literaturu koju je Karl mnogo voleo.

Điđi HadidFoto: Profimedia

Glumice Tilda Sinton, Fani Ardant, Kara Delevinj, Điđi Hadid i Helen Miren i dugogodišnje prijateljice Karla Lagerfelda, izrecitovale su i čitale odlomke omiljenih autora dizajnera.

Ovi umetnici, kao i 2500 gostiju, u Grand Palaisu su proslavili Karla Lagerfelda i imali su priliku da prisustvuju velikoj izložbi od 56 ogromnih portreta koji su fotografisani od strane najpoznatih fotografa, a čiju je postavku smislio Robert Karsen, inspirisan omiljenim Karlovim bojama: crnom i belom, akcentovanim crvenom.