karmin-u-boji-koze-treba-da-ima-svaka-zena,-a-strucnjaci-su-dali-neverovatno-jednostavan-savet-kako-da-izaberete-pravu-nijansu-za-sebe!

15.05.2019. 07:22

Ono što je nekada za žene bio crveni karmin danas je onaj u boji kože bez kog više ne možemo da zamislimo svoju svakodnevicu. Ovo je valjda proizvod koji ima baš svaka žena, a savršen je kako za dnevne, tako i za večernje varijante, i uklapa se uz doslovce bilo kakav način šminkanja.

Karmin u boji kože – must have u ženskom neseseru Foto: Instagram

Ipak, imajte na umu da ruž u boji kože treba pažljivo birati – tako da pristaje našem tenu, očima i boji kose, a danas je na tržištu toliko nijansi, da ovo definitivno nije lak zadatak.

No, bjuti stručnjaci i niz istraživanja došli su do jednostavnog trika koji garantuje da ćete kupiti nijansu karmina koja vam u potpunosti odgovara.

Naime, stručnjaci iz NBC šoua „The Doctors“ istakli su da je dovoljno da bacite pogled na svoje grudi – jer će vam boja bradavica otkriti idealnu nijansu. Boja bradavica je prirodna i samim tim obećava da će se ruž u tom toni slagati uz vaš ten.

Uz karmin u boji kože najbolje pristaje nežni i elagantni nude look, koji podrazumeva blistav, svež ten, rumenilo u blagoružičastoj boji i tamnu senku, koja ipak nije crna.

Preporuka je da nude karmini uvek budu mat teksture, kako bi bio transparentniji na licu.