KAŠEVAR JE ZA VLAST ZADNJA RUPA

KAŠEVAR JE ZA VLAST ZADNJA RUPA

Blačko selo Kaševar u kojem je petoro male dece, kao i tri farme koje proizvode mleko, već dva dana je bukvalno odsečeno od sveta, a kako je meštanima rečeno u lokalnoj samoupravi, oni nisu prioritet za čišćenje snega. Ono što ih posebno pogađa je činjenica da su svake godine u istom problemu.

Bojana Nikolić koja živi u tom selu rešila je ipak da alarmira nadležne i ukaže na problem koji imaju. Zato je od rane zore zvala sve nadležne, čak i predstavnike nadaležnih ministarstva.

-Jedino sam odgovor dobila u Ministarstvu za lokalnu samoupravu gde me je žena pitala da li treba nekome pomoć. Za razliku od njih ovi na lokalu umalo što me nisu bili. Da li ja tražim nešto nemoguće- pita se Nikolić.

Ona objašnjava da nije problem sadašnje stanje, već to što se uvek ponavlja isto.

-Kontaktirala sam opštinu, oni me uputili na komunalno. Dezurna gospođa pre nego mi je spustila slupšalicu rekla je da zovem opštinu pa da se njima obratim. Ponovni poziv opstinskom funkcioneru nadležnom za komunalne poslove koji je na terenu za rezultat je imao objasnjenje: "Jedna mašina nam je pokvarena, samo jednu imamo, stići ćemo ako ne danas, valjda sutra." Naravno,  opet drskost nedostatak empatije. Na oko četrdesetak sela i prioritetne puteve opština poseduje samo jednu mašinu ?!  Sneg ne pada već 24 sata, a mi ćemo morati još bar toliko da čekamo da bi u 21. veku imamo vezu sa svetom- ljuta je Nikolić.

Predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić kaže da je već dva dana u kontaktu sa meštanima tog sela i da je juče (četvrtak) skip probao da očisti put, ali nije uspeo.Lokalne puteve čisti Javno komunalno predueće “Blace” .

-Imamo pet angažovanih mašina, ali na žalost samo jednu utvu koja je bila angažovana na prioritetne puteve. Ovo selo je planirano za danas i mislim das u mašine već na terenu. Nismo zaista u mogućnosti da odmah u roku od 24 sata očistimo sve zaseoke, te molim građane za malo strpljenja- naglasio je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, situaicja je bolja, jer su od jutros temperature u plusu, te se sneg i sam topi.

Do sada nije bilo ozbiljnijih intervencija, odnosno opasnosti za građane planinskih sela od snežnih nanosa.

M.J.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...