kazu-da-ce-on-umreti-u-novoj-sezoni-8222igre-prestola8220-omiljeni-lik-nece-preziveti-poslednju-sezonu-i-fanovi-su-vec-besni

14.04.2019. 07:53

Ostalo je još 24 sata do premijere prve epizode osme i poslednje sezone “Game of Thrones” (Igra prestola). Ukoliko ste fanovi pop kulturnog fenomena koji je rađen po knjigama Džordža R.R. Martina onda vas groznica pred početak emitovanja sigurno uveliko drma. Kreatori serije su nam obećali šest epizoda u trajanju od sat i po vremena i vizuelno-narativni sepktakl koji nećemo zaboraviti.

Igra prestola osma sezona Foto: Profimedia

Zagrižene ljubitelje serije “Igra prestola” najviše muči ko i kako će napustiti kadar u poslednjoj sezoni, tj. ko će od naših miljenika preživeti borbu za presto, a ko će se zauvek oprostiti sa nama u dobro poznatom grandizonom stilu sa smrtnim ishodom.

Nije zvanično potvrđeno, jer se informacije o “Igri prestola” čuvaju kao sveti gral od znatiželjnika, ali veliku finalnu borbu najverovatnije neće preživeti Tirion Lanister.

Tirion LanisterFoto: Profimedia

Ova informacija nije procurila na osnovu scenarija koji je neku ukrao ili od autora serijala, već je u pitanju predosećaj koji su novinari magazina “Mashable” izneli.

Tirion je najvoljeniji lik iz serije, ili kako je neko rekao od naših kolega – klasičan je Srbin u epskoj fantastici. S obzirom na to da je u tesnoj vezi sa većinom preživelih likova u Vesterosu, to je jedan od ključnih razloga zašto se misli da će on biti taj koji će, narodski rečeno, otegnuti papke.

Piter Dinklidž kao Tirion LanisterFoto: Profimedia

Tirion je pripiti ženskaroš koji je vezan za porodicu koja ga ne želi. Iako ga na početku upoznajemo kao jednodimenzionalnog lika koji je na pogrešnoj strani istorije “Igre prestola”, kako su sezone odmicale sve nam je više i više prirastao za srce zbog svoje hrabrosti i odlučnosti da uradi ispravnu stvar.

Najomraženiji Lanister zbog patuljastog rasta i razočaranja oca jer od njega nikad ne može biti nešto bitno u njihovoj porodici je oličenje bunta i inata.

S obzirom na to da “Igra prestola” voli da zada dobar udarac u pleksus, sumnja se da će njegova sestra Sersi biti ta koja će mu presuditi jer već duže vreme radi protiv nje i njene porodice.

Ostaje samo da se nadamo da ova teorija nije istinita, ali pošto se očekuje grande finale, neko veoma važan mora položiti svoje telo za veće dobre, a izgleda da je to Tirion.