klasican-francuski-manikir-je-proslost-antifrenc-je-novi-hit-i-izgleda-toliko-lepo-da-cete-se-zaljubiti-na-prvi-pogled

04.04.2019. 07:02

Latino diva Dženifer Lopez još 2013. godine pojavila se na crvenom tepihu sa „obrnutim manikirom“ i ostalo je istorija. Zaboravljeni trend se ovog proleća vraća na velika vrata.

Klasičan frenč manikir je prošlost Foto: Profimedia

Iako je francuski manikir u poslednje vreme izgubio na popularnosti i više nije toliko aktuelan kao pre desetak godina, ljubitelji minimalističke estetike i dalje ga obožavaju. A sada je klasični frenč dobio novu, mnogo zanimljiviju verziju.

Dženifer Lopez je prva nosila antifrenč još 2013. godineFoto: Profimedia

Umesto naglašenog vrha nokta u beloj ili nekoj neutralnoj boji, sada je veliku pažnju privukla nova verzija francuskog manikira, takozvani antifrenč. Ovaj manikir podrazumeva bazni lak u prozirnoj „glossy“ varijanti ili u neutralnim nijansama s dodatkom linije u boji na donjoj strani nokatne ploče.

Obrnuti frenč se vraća na velika vrataFoto: Profimedia

Osim osnovne varijante koju je proslavila Džej Lo, idealan je i za jarke i neon boje ili gliter, koji ipak ne želite da nanesete na ceo nokat, a ovako pomoću tanke četkice stvarate suptilan, ali odličan efekat.

Postupak je vrlo jednostavan – nakon nanošenja baznog laka pripremite tanku četkicu i komadić folije za mesto na kom se možete rešiti viška laka s četkice. Krenite sa što tanjom linijom koju možete podebljati na sredini kada ponovite još jedan sloj.

Završite s providnim nadlakom za sjaj i to je to.