Ko će koga, ako ne svog svoga?Slavko Ilić SSP:Mala je opština Kuršumlija kolika je bahatost Uranije Petrović, slike i prilike SNS-a na svim nivoi

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je razrešenje direktorke Doma zdravlja u Kuršumliji Uranije Petrović, jer je izabrala svoju ćerku za upućivanje na specijalizaciju umesto drugog kandidata.

Резултат слика за agencija za borbu protiv korupcije

Kako se navodi u rešenju Agencije, Petrović je po održanom konkursu donela odluku da od dva prijavljena kandidata za specijalizaciju izabere svoju ćerku, a o sukobu interesa nije obavestila Agenciju.

“Utvrđuje se da je Uranija Petrović, director Doma zdravlja Kuršumlija, postupila suprotno odredbama člana 27. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije”, navodi se u rešenju.

Iz rešenja se vidi da je Petrović između ostalog tvrdila da nije u sukobu interesa jer je o konkursu odlučivala komisija koju je ona formirala i zato što je rangiranje i bodovanje kandidata izvršeno u skladu sa Pravilnikom.

Agencija je međutim odlučila da su navodi direktorke “bez osnova”, zato što su članovi komisije bili njeni podređeni.

Agencija je još 2014. godine preporučila razrešenje Petrović jer je postupila suprotno zakonu kada je svojoj ćerki Anđelki Petrović prethodne godine dala posao u Domu zdravlja.

Uranija Petrović je 2015. godine takođe javno optužena za mobing od strane jednog od doktora u kuršumlijskom Domu zdravlja.

Član glavnog odbora Stranke slobode i pravde, odbornik u Skupštini opštine Kuršumlija, Slavko Ilić nam je rekao da je direktorka Dom zdravlja u Kuršumliji, Uranija Petrović, poznata po brojnim nezakonitostima u radu i zloupotrebama čemu su svedoci svi zaposleni u Domu zdravlja, a na šta je opozicija u Kuršumliji ukazivala.On nam navodi da je u predhodnom periodu direktorka isterala sa posla 3 doktora (lekara) i 3 radnika bez osnova koji je u skladu sa zakonom i sud ih je pravosnažnim rešenjima vratio na posao. Samo u ovim slučajevima napravila je štetu Domu zdravlja i svim gradjanima opštine Kuršumlije preko 10 miliona dinara. Takodje ne samo da je nelegalno dodelila ćerki specijalizaciju nego je isterala jednog zaposlenog lekara (doktora), a na njegovo mesto zaposlila ćerku. Dalje nam navodi da danas u Domu zdravlja radi nekoliko penzionera, a mladi lekari odlaze iz Kuršumlije, jer za njih posla nema. Za kraj razgovora Ilić nam je rekao da je Kuršumlija mala opština kolika je bahatost Uranije Petrović, slike i prilike Srpske napredne stranke na svim nivoima vlasti!


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...