ko-je-cudo-od-deteta-koje-je-danas-pobedilo-venus-vilijams?-ima-samo-15-godina-i-vec-pise-istoriju,-a-posle-trijumfa-ronila-je-gorke-suze,-evo-zasto!

U naelektrisanom meču malena Koko je pobedila 39-godišnju Venus, koja je već imala četiri titule u trenutku kada se ona nije ni rodila, i to osvojivši oba seta.

Kori je najmlađi učesnik ženskog singla na Vimbldonu u poslednjih 50 godina, a posle meča otkrila je da je ovo prvi put da je zaplakala nakon pobede, i da joj je Vilijamsova uputila ohrabrujuće reči.

Smena generacija na deluFoto: Profimedia

Ovo nije njen prvi susret lice u lice sa Venus, već je uspela da upozna svoju rivalku i to kada je bila tek devojčica sa velikim snovima o tenisu.

„Moj prvi Ju-Es Open gledala sam kada sam imala osam godina, a tata je nekako nabavio karte u prvom redu za njen meč. Dobila sam autogram i bila sam toliko srećna. Posle meča, Venus je dala lopticu jednom od dečkića na terenu, a on je lopticu predao meni – ne znam da li mu je ona to rekla“, ispričala je simpatična 15-godišnjakinja.

„Sestre Vilijams su odlični uzori za sport, ali i generalno. Veoma sam uzbuđena što igram protiv Venus. Nikada nisam trenirala ni sa jednom od njih“, rekla je ona ranije ove nedelje, verovatno ni ne sluteći da će je ovaj meč lansirati u zvezde.

Inače, Gofova je bila najmlađi finalista US Opena kada je imala svega 13, a ako je verovati statistikama Forbsa ove godine zaradiće preko milion dolara od različitih sponzorskih ugovora.

Zvezda u usponuFoto: Profimedia

„Želim da budem najbolja svih vremena – bolja od Serene. Ja udaram kao ona, iako ne bih rekla da imam istu igru, ali ako me gledate dok igram sigurno ćete prepoznati malo Serene“, istakla je Koko.

Koko je počela da se bavi tenisom kada je imala samo sedam godina, a sa roditeljima se iz Atalante preselila na Floridu upravo da bi mogla da se posveti ovom sportu u potpunosti. Oba njena roditelja aktivno su se bavili sportom, a američki mediji prenose da karijeru svoje ćerke vode onako kako su to nekad radile Venus i Serena sa svojima.

Da li će biti bolja od Serene?Foto: Profimedia

Inače, mlada Amerikanka pohađa i srednju školu, a kako CNN piše samo dan pre nego što se kvalifikovala na Vimbldon polagala je naučni test.

„Mnogi moji profesori čak ni ne znaju da ja igram tenis. Nisam tip osobe koji puno priča o sebi“, stidljivo je otkrila.

Nju na Instagramu prati više od 40.000 ljudi, a ta brojka neprestano raste, a sudeći po profilu Koko je klasična tinejdžerka – voli muziku, prati trendove i fan je Marvelovih filmova.