komaraca-nikad-vise-nego-ovog-leta:-kazu-da-ih-ova-prirodna-sredstva-teraju-kao-od-sale

23.06.2019. 20:20

Koliko god da voleli leto, ugođaj nam komarci uvek pokvare. srećom, postoje sredstva i to prirodna koja možete da pripremite, a koja ih teraju kao od šale.

Ništa dosadnije od komaraca, ali ima načina da ih se rešite Foto: Profimedia

Protiv komaraca može vam pomoći maslinovo ulje. Nekoliko kapi oovg ulja stavite u posudu sa vodom, a zatim tu smesu postavite na mestu gde odmarate.

Komarcima miris maslinovog ulja nimalo ne prija pa će ih rastarati.

Protiv letnjih „napasti“ može da pomogne i prirodan sprej za koji su vam potrebni sledeći sastojci: 60 ml destilovane vode, 40 ml 70% alkohola, 10 kapi lavande, 10 kapi kedra, 10 kapi limunske trave. Poprskajte stan ili kuću ovim sprejem i ne brinite da li će vam naškoditi neki od sastojaka, kao što to može da bude slučaj sa veštačkim preparatima, veoma neprijatnog mirisa.

Komarci baš ne vole lavanduFoto: Profimedia

Lako možete da pripremite i prirodnu kremu od 100 ml slatkog badema ili agrana i 15 kapi lavande. Ova receptura pogodna je i za kožu dece i beba, dok u pripremi sredstva za odrasle treba upotrebiti 40 kapi lavande.

Treba znati i da je kora od banane veoma efikasna (zbog mirisa) pa premažite njome ruke i noge.

Uživajte u banani, pa se izmažite njenom koromFoto: Profimedia

Stručnjaci kažu da je delotvoran i napitak od 2 dl mlake vode i 3 kašičice jabukovog sirćeta koji treba ujutru popiti. Njegova efikasnost traje 12 sati.

Ukoliko vas, pak, komarci napadnu (a vi na vreme ne pripremite nabrojana sredstva), otok i svrab mogu da ublaže kesica čaka od kamilice, soda bikarbona, sok od limuna.