konacno-prve-slike-bebe-od-saseksa:-svi-gledaju-u-telo-megan-markl-i-komentarisu-ovaj-detalj

08.05.2019. 14:44

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su dva nakon rođenja sina konačnu rešili da ga pokažu javnosti. Cela planeta divi se malenoj Bebi od Saseksa, a mnogi komentarišu i izgled novopečene mame.

Megan Markl i princ Hari – prve slike sa bebom Foto: DOMIC LIPINSKI / PA / EPA

Već dva dana svi svetski mediji nestrpljivo čekaju na ovaj trenutak. Princ Hari i Megan Markl pozirali su sa novorođenim sinom i ove fotografije obilaze planetu.

Prve slike bebe od SaseksaFoto: DOMIC LIPINSKI / PA / EPA

– On ima tako blagu narav, jako je miran. Ovo je magija, sve je tako predivno. Imam najbolja dva muškarca na svetu i presrećna sam – rekla je Megan u svojoj prvoj izjavi nakon porođaja.

Novopečena mama na prvoj slici sa sinom pozirala je u haljini bez rukava boje slonovače sa pojasem koji je istakao njen i dalje veliki stomak.

PRESENTING BABY SUSSEX!! „He has the sweetest temperament, he’s really calm,“ says mum Meghan. „It’s magic, it’s pretty amazing.I have the two best guys in the world so I’m really happy.“ #babysussex #RoyalBaby pic.twitter.com/MrvnjlaC0R— Emily Nash (@emynash) May 8, 2019

Iako je njen izgled trenutno na meti komentara, to što joj stomak još uvek nije splasnuo sasvim je normalno i očekivano za porodilje koje su bebu tek pre dva dana donele na svet.

Kako kaže ginekolog Mima Fazlagić, telo žene nakon porođaja prolazi kroz niz promena. Porodilje se uglavnom osećaju umorno i iscrpljeno, vaginalno krvarenje traje od 4 do 6 nedelja, hormoni divljaju, a stomaku treba malo više vremena da se smanji.

I Kejt Midlton je nakon rođenja trećeg deteta pozirala sa velikim stomakom samo 8 sati nakon porođajaFoto: Profimedia

– Većina žena se šokira koliko stomak ostaje velik i nakon porođaja. Ali ne brinite, materica će se postepeno vraćati u prvobitno stanje, koža će se stezati. Skupljanje materice praćeno je i krvarenjem za koje je normalno da traje do šest nedelja – kaže dr Fazlagić.