konacno-resenje-za-kursumlijsku-banju

Danas je na Vladi Srbije trebalo da se donese odluka o drugom krugu za prodaju Kuršumlijske Banje koja je bila procenjena na 1,8 miliona evra. Kako Top Novosti nezvanično saznaju, u drugom krugu prodaje, Kuršumlijsku Banju bi trebalo da kupi turističko preduzeće Planinka iz Kuršumlije.
Naime, u prvom krugu prodaje Kuršumlijske Banje koju je raspisala država za 1, 8 miliona evra niko se nije javio, tako da bi trebalo da se za oko 20 posto manje vrednosti u drugom krugu jave ponuđači za kupovinu ovog banjskog lečilišta.
Top Novosti saznaju nezvanično da će u drugom krugu najverovatnije jedini ponuđač za kupovnu bti turstičko preduzeće PLaninkaiz Kuršumlije kojeveć upravlja Prolom i Lukovskom Banjom.
Inače, prodaje se bivši Zavod “Žubor” površine 16.200 kvadratnih metara, dve zgrade ugostiteljstva površine od oko 1.700 m2, restoran Prepolac, vilu Milica, bazen, niz manjih objekata, kao i zemljište čija je površina 95.900 m2.
Kuršumlijska Banja unazad više od deset godina ne radi, a objekti u ovoj banji kao i lekovita voda otiču nekontrolisano, a ovaj deo kuršumlijske opštine je gotovo opusteo nakon zatvanja ovog banjskog lečilišta.

Pročitajte vesti iz: Kuršumlija Prokuplje