Koncert Petre Spasojević u Novom Sadu

  U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  NOVI SAD/KURŠUMLIJA- Pijanistkinja Petra Spasojević iz Kuršumlije, koja živi u Novom Sadu, održaće u utorak, 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, koncert u Novom sadu. Petra će izvesti zahtevan program, sviraće najpoznatija dela slavnih kompozitora. Na programu su kompozicije kompozitora: Debisija, Baha, Hajdna, Betovena,Merikanta, Berensa,Nojperta,  Glinke, sviraće od Arabeske, preko Fantazije do Noveleta, njene omiljene kompozicije. Prvi solistički koncert petnaestogodišnja Petra održala  je  u Kuršumliji, od tada nastupala je na mnogim koncertima kao solo izvođać na klaviru ili sa simfonijskim orkestrom.

  Svaki njen nastup, je poseban, jer to je prilika da pokaže ljubav prema sceni.Da pokaže kako napreduje  kao pijanista i kompozitor. Da pokaže kako se granice i predrasude ruše kada se radi ono što se voli, a da nedostatak vida nije prepreka da postane vrhunska pijanistkinja i kompozitor. Nagrade I priznanja su potvrda njenog talenta, da je pravi virtuoz za klavirom.i motivacija da stalno napreduje.
  Na mnogobrojnim pijanističkim domaćim i međunarodnim takmičenjima, dobijala je najveći broj poena. Ima dve titule Laureata na „Festivalu pijanizma” u Sremskoj Mitrovici i „Festivalu Isidor Bajić“ u Novom Sadu. .Petrina poruka je da svako može da ostvari svoj san, poput nje I pozvala sve ljubitelje klasične muzike iz Kuršumlije, Toplice  i Novog Sada da dođu na njen koncert

  Pročitajte i…  Treća nagrada za učenike iz Kuršumlije na Festivalu nauke

  Koncert se sastoji iz dva bloka. Prvi blok čine kompozicije:
  1. Klod Debisi- Arabeska br.1
  2. J.S.Bah- Mali preludijum ce-mol
  3. J.S.Bah- Mali preludijum de-mol
  4. J.Hajdn- Sonata Hob.HVI, br.4, I stav
  5. G. Germer- Etida Ge-dur
  6. J.S.Bah- Menuet ge- mol, BWV 115
  7. O. Merikanto- Valcer u stilu Šopena
  8. J.S.Bah- Fantazija ce-mol
  9. H. Berens- Etida Ce-dur, op. 88, br.11

  Nakon 9 kompozicija, u  pauzi posetioci imaće priliku da pogledaju  spot za Petrinu prvu kompoziciju – Varijacije na Krigerov Andante „Sećanje na detinjstvo”, a zatim slede  7 kompozicija, kojim će zatvoriti koncert.

  10. M. Glinka- Nokturno Es-dur
  11. L. Van Betoven- Sonata op.49 br.2, Ge-dur, I stav
  12. J.S. Bah- Dvoglasna invencija ce-mol, br.2 BWV 773
  13. E. Nojpert- Etida E-dur, op.17, br.14
  14. J.S. Bah- Alemanda iz francuske svite br.2, ce-mol
  15. J. Hajdn- Sonata Hob XVI/23, Ef-dur, I stav
  16. F. Šopen- Nokturno e-mol, op.post. 72, br.1
  17. J.S. Bah- Troglasna invencija e-mol, BWV 793, br.7
  18. M.Moškovski- Etida op.72, br.6, Ef- dur
  19. F. Pulank- Noveleta br.3 e-mol

  Pročitajte i…  Košarkaši “Kuršumlije” na domak pley-offa

  Inače, Petra je danas održala  koncert na manifestaciji posvećenoj Bitlsima. Uradila je za ovaj koncert klavirsku obradu muzicke pratnje, aranžmane za tri pesme i nastupila sa horom koga prati kad god je u mogućnosti sa  solistima. Svi članovi tog hora su osobe sa smetnjama u razvoju. Hor je jedinstven i poznat u celom svetu,jer jedini na planeti peva na jeziku gluvih,na znakovnom jeziku. Sa istim horom  održala je koncert u Beogradu 28.11. a 12.12. u Sinagogi očekuje je  nastup sa dečijim horom “LaLa studija” ,humanitarni koncert na NUDOR a 13.12.održaće  solistički koncert u Valjevu.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474999


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...