U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Preventivni centar i Patronažna služba Doma zdravlja sprovode akciju preventivnih pregleda i kontrole zdravlja zaposlenih u prokupačkim ustanovama i preduzećima.
  Tako su tokom prethodne nedelje, kontrolisali zdravlje zaposlenih u Poreskoj upravi, Upravi za trezor i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, filijala u Prokuplju.
  -U okviru ovih pregleda, kod 48 zaposlenih urađena je kontrola vrednosti šećera, holesterola i triglicerida u krvi, kao i kontrola krvnog pritiska, uz organizaciju FOB testa, kazali su iz Preventivnog centra.

  Takođe su naglasili da su u slučajevima sumnje na postojanje bolesti, ili otkrivanja faktora rizika kod pregledanih, oni dobijali korisne lekarske savete i upućivani na dalje detaljnije kontrole.
  -Zadovoljni smo odzivom i rezultatima u većini slučajeva, kao i time da su ljudi prihvatili preventivne preglede kao obavezan deo zdravlja u smislu da “kilogram prevetive mnogo više vredi nego gram lečenja”, istakla je portparol Doma zdravlja u Prokuplju Violeta Mirković.
  Ove nedelje, preventivni pregledi se nastavljaju kontrolom zdravlja zaposlenih u Šumskoj sekciji.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467796