Korisnici narodne kuhinje danas dobili i suhomesnate proizvode i peciva

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Crveni krst Prokuplje tradicionalno obeležava Svetski dan borbe protiv siromaštva, 17. oktobar. Ove godine, u celom svetu se taj datum obeležava pod sloganom „Delujmo zajedno-zaustavimo siromaštvo osnaživanjem dece, porodice i zajednice“. Tim povodom korisnici narodne kuhinje u Prokuplju danas su uz redovan dnevni obrok dobili i suhomesnate proizvode i slana i slatka peciva.

  Tim povodom, narodna kuhinja je korisnicima ove vrste socijalne pomoći danas podelila pojačan dnevni obrok, a sredstva za tu namenu, kao i za rad narodne kuhinje, obezbeđena su iz gradskog budžeta.

  Narodnu kuhinju danas je posetila član Gradskog veća za socijalnu zaštitu, Maja Bašić, koje je tom prilikom izrazila zadovoljstvo radom Crvenog krsta i angažovanjem zaposlenih i volontera na polju pružanja pomoći najugroženijim građanima Prokuplja.

  Pročitajte i…  Dom zdravlja Blace obeležio Svetski dan čistih ruku

  -Lokalna samouprava podržava rad Crvenog krsta kroz finansiranje projektnih aktivnosti, za koje je ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno 13 miliona dinara. Zadovoljni smo realizovanim projektima, kao i onima koji predstoje, sa ciljem da se pomogne našim najugroženijim stanovnicima, kazala je većnica Bašić i dodala da je sredstvima opredeljenim za aktivnosti Crvenog krsta, obuhvaćen rad narodne kuhinje, nabavka paketa sa hranom i podela ogrevnog drveta za najugroženije građane.

  Crveni krst Prokuplje, u borbi protiv gladi i siromaštva, godišnje kroz program narodne kuhinje distribuira preko 67.000 obroka i podeli 2.200 paketa hrane i brašna, kao i 500 porodičnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473386


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...