U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Korisnici Dnevnog boravka „Sunce“ iz Prokuplja, osvojili su drugo mesto na Sportskim susretima dnevnih boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, koji su održani u Lebanu.
  -Osvojili smo drugo mesto u slobodnom bacanju lopte na koš, zahvaljujući našem korisniku Vuksanu Spasiću. Ovo priznanje je uspeh cele ekipe, koja je brojala sedam članova, ali i stručnih radnika i saradnika, kazala je defektolog Ivana Ugrenović.

  Kako ističe, nagrada je došla sasvim zasluženo, jer su se korisnici „Sunca“ u prethodnom periodu svakodnevno pripremali za učešće u svih pet takmičarskih disciplina. Veoma su zadovoljni postignutim rezultatima, jer u odnosu na prošlogodišnje takmičenje, kada su dobili zahvalnice za učešće, ove godine pripala im je vredna nagrada.
  -Osnovni cilj ovog takmičenja, jeste socijalizacija dece i omladine sa smetnjama u razvoju, razvijanje i jačanje motornih veština kroz takmičenje, podizanje nivoa sigurnosti i socijalne uključenosti dece. Doprinos u realizaciji ovakvih događaja je sveukupni, kako za same korisnike, tako i za nas koji neposredno učestvujemo u njihovim pripremama, istakla je Ugrenović.
  Na jubilarnoj manifestaciji, učestvovalo je 15 gradova i opština iz južnog dela Srbije. Ove godine, gosti Lebana bili su takmičari iz Niša, Leskovca, Bora, Vladičinog Hana, Dimitovgrada, dok će naredni Susreti biti održani u Boru.
  Svaki grad ovog dela Srbije ima priliku da jednom u 15 godina bude domaćin Susreta, koji u ljudima bude najiskrenije emocije i čine da se učesnici osećaju kao ravnopravni članovi našeg društva.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471509