kraljica-ima-vaznije-obaveze!-elizabeta-ii-nece-doci-na-krstenje-sina-princa-harija-i-megan-markl,-a-ovo-je-razlog

06.07.2019. 14:12

Megan i Hari ne mogu da miruju ni jedan dan. Nova afera drma kraljevsku porodicu.

Kraljica Elizabeta neće prisustvovati krštenju malog Arčija Foto: Profimedia

Kako piše britanski “Mirror”, kraljica Elizabeta II će navodno propustiti kršenje svog praunuka Arčija, sina princa Harija i Megan Markl, koje će se održati danas u Vindzoru.

Izvori bliski britanskoj kraljevskoj porodici tvrde da su Megan i Hari možda mogli da odaberu malo bolji datum, kako bi kraljica mogla da prisustvuje krštenju. Njen izostanak je opravdan jer je već imala prethodne dogovoreno obaveze.

Krštenje je prvobitno bilo planirano da se održi u petak, ali su onda vojvoda i vojvotkinja od Saseksa shvatili da ni princ Čarls ni kraljica Elizabeta neće moći da prisustvuju ceremoniji.

Čitava organizacija je pomerena za jedan dan, kako bi Čarls mogao da se vrati iz Velsa, gde je obeležavao jubilej 50 godina kao princ od Velsa.

Međutim, kraljica će ipak morati da propusti krštenje jer je već dogovorila da provede vikend u Sandringamu sa princom Filipom, pošto je celu nedelju provela u Škotskoj.

To je jedan od najvažnijih događaja za kraljicu Elizabetu. Ona svake godine u ovo vreme obavlja zadatke širom Škotske, dok boravi u svojoj zvaničnoj rezidenciji u blizini severne granice. Nakon toga je ugovorila putovanje u Sandringam, umesto da se odmah vrati u London.

Izvor blizak kraljevskoj porodici ističe da su princ Hari i Megan Markl hteli što pre da krste dete pre nego što svi njihovi prijatelji otputuju na letovanje. Ovaj vikend je svima najviše odgovarao.

Podsećamo, kraljica Elizabeta II nije prisustvovala ni krštenju trećeg deteta princa Vilijama i Kejt Midlton, malenog princa Luisa.