krenula-sam-na-letovanje-i-dozivela-ponizenje-posle-kog-sam-shvatila-da-moram-da-smrsam:-skinula-sam-76-kilograma-i-izgledam-ovako

Doina Nikutesku iz Sidneja u Australiji (39), agent u turističkoj agenciji, podelila je zapanjujuće slike svoje transformacije nakon, kako kaže, ponižavajućeg iskustva u avionu.

Ona je, kaže, 2013. godine shvatila da je toliko ogromna da više ne može ni da leti avionom.

– Čak i obično putovanje je noćna mora kada ste gojazni. Sedišta su mala a sigurnosni pojasevi uzani. Pored toga, stalno mi se stomak prelivao na putnike koji sede do mene zbog čega je bilo neprijatno i meni i njima. Koliko su puta coktali i prevrtali očima kada me vide, a sećam se i da su jednom prilikom, dok smo se ukrcavali, neki muškarci komentarisali kako sigurno neću stati u sedište. A tek dodaci za produživanje sigurnosnog pojasa, to je prava noćna mora. Stjuardese se uglavnom trude da budu diskretne, ali sećam se da je jedna nosila preko celog aviona i drala se „evo vašeg pojasa“. Bilo mi je toliko neprijatno da sam odmah posle toga kupila svoj, da se više ne blamiram – priča Doina.

Doina danasFoto: Profimedia

Kako kaže, redovno je išla na letovanja, uglavnom na Tajland ili Grčku, ali nikada sa sobom nije ponela kupaći.

Doina se praktično celog života borila sa viškom kilograma, a kada je shvatila da joj nijedna dijeta ne pomaže, odlučila je da operativno smanji želudac. U dve godine nakon operacije skinula je čak 60 kilograma.

Doina danasFoto: Profimedia

Kasnije su kilogrami nastavili da se tope, doduše u manjoj meri pa je ukupno skinula 76 kilograma. Danas je ona sasvim zdrave težine, putuje kad god poželi i kojim god prevoznim sredstvom poželi, bez ikakvog straha. Poslednju nesigurnost je, kaže, rešila takođe operacijom zatezanja kože i sada kaže da uživa po prvi put u životu.

– Putujem, plivam, ronim, nosim kupaći i konačno radim sve te obične stvari o kojima sam nekad samo maštala – zaključuje.