kristina-kovac-je-nasla-posao-u-svedskoj,-a-sada-planira-i-ovo

Pisalo se nedavno o tome kako njen bogat CV ipak nije bio dovoljan za posao u firmi u kojoj je poželela da radi.

– Ok. Polako. To su sve testovi i nećeš valjda da odustaješ na prvom štucanju, prvoj prepreci?

Nećeš vala.

To što baš toj firmi na koju si se ti nameračila tvoj bogati CV nije dovoljan da bi te pozvali barem na intervju za posao za koji si se prijavila i na koji si se nameračila, to je a) njihov gubitak i b) samo test da vidiš koliko si izdržljiva u svojoj nameri da uspeš u stvaranju života od nule, u Stokholmu.

Izdrži sad. Šta je alternativa?

P. S. Pošto vidim da je nejasno, dobih mejl da nastavljaju priču sa drugim kandidatima, a mene čuvaju u bazi za ubuduće – napisala je Kristina na društvenim mrežama i dobila brojne komentare podrške.

U međuvremenu, Kristina je našla posao i ovim tvitom u kome objašnjava kako se snalazi oduševila svoje pratioce.

– Znate šta, ja sam bre super. Došla sam u Stokholm bez igde ikoga, bez posla i bliskih prijatelja, i evo me 4 meseca kasnije, vraćam se sa posla u 20h, mrtvosana jer sam imala tesan rok za neki data collecting i labeling koji radim bez dana iskustva u IT industriji.

Jedina veza – višegodisnji rad sa muzičkim softerima. Evo me, spucala X fajlova za 5 dana, i to sve u PMSu, idem da spavam pa ujutro nazad u ofis. Dete mi krenulo u peti razred u Beogradu, bez mame, čovek mi vene u odvojenosti, Micka molim boga da ne capne u međuvremenu babica moja petnaestogodišnja slatka…

Žurim, žurim da dostignem mesečni budžet da preselim dete, utom ce i @DBrakus i Micka… E pa, samo jos jednom neko da mi krene sa onom pričom – razmažena, sve na tacni oduvek, samo se nesto žali…

Njeni pratioci oduševljeni su lepim vestima koje je Kristina objavila:

Nižu se komentari podrškeFoto: Twitter

– Inteligencija, želja, a sve se da naučiti! Ih! A i naša vrela južnjačka krv. I stav!

– Draga Kristina, ne poznajem te ali mi je drago kao da si mi rod rođeni. To je jedini put. Svako dobro od srca! – poručuju joj pratioci.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here