KULTURA SE PRESELILA U KAFIĆE

KULTURA SE PRESELILA U KAFIĆE

U poslednje vreme primetan je novi trend u prokupačkim kafićima, a to su popodnevna i ranovečernja kulturna druženja. Od dečijih umetničkih radionica, preko manifestacija koje slave vino i vinogradarstvo do književnih večeri i druženja sa uspešnim Topličanima. Od skoro i mini škola engleskog jezika. Ideja je potpuno nova, ali je privukla pažnju vlasnika kafića, pa su krenule da se organizuju različite kulturne večeri.

Ipak, slobodno se može reći da je Klub 40 prvi koji je pre par godina došao na ideju da se ljubitelji pisane reči okupljaju kod njih. Na žalost, ubrzo su prestali sa organizacijom, a onda u poslednje vreme je kultura postala hit!

Tako u „Gastro bar 57“ već dve godine se organizuju „Dani prokupca“ , a od skoro u saradnji  sa Udruženjem „Volimo Jastrebac“ i susreti sa poznatim i uspešnim Topličanima. Ovde se svake druge nedelje, od ove organizuje i škola engelskog jezika.

-Inicijativa je krenula od Udruženja, odnosno Aelksandra Milanovića koji je u njemu i mi smo je prihvatili. Lepo je kada možemo da učestvujemo u projektu koji je značajan za naš kraj i koji neguje prave vrednosti- kazao nam je Nenad Jošanović, menadžer u ovom lokalu.

Ove nedelje gost je bio Stojan Cvetković, vlasnik firme „Kiler auto“ u zemunu, koji je i finansirao izgradnju crkve „Kozme i Damjana“ u rodnom selu Kordince. On je i osnivač nekoliko manifestacija u prokupačkom kraju.

U redu onih koji se trude da kafići ne budu samo mesto za ispijanje kafa i noćni život je i Art pub Black Fox u kojem se organizuju kreativne radionice za decu, sviraju mladi muzički bendovi iz Prokuplja, a česte su i književne večeri posvećene poznatim rok legendama, naročito sa Književnom omladinom Prokuplja.

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...