Kuršumlija: 8,5 miliona za “jedan šalter”

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave 8,5 miliona dinara za uvođenje “jedinstvenog upravnog mesta”, odnosno jednošalterskog sistema, po kom građani na jednom mestu mogu da završe sve poslove sa lokalnom upravom. Ministarstvo je za ovu namenu izdvojilo ukupno 45 miliona dinara a sredstva će dobiti šest opština.

  Opštinama Kuršumlija i Stara Pazova biće dodeljeno po 8,5 miliona dinara, grad Užice dobiće osam, Gornji Milanovac 7,5, opština Vlasotince 6,5, a Rača šest miliona dinara. Odluku o dodeli sredstava donelo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, i ona je objavljena u Službenom glasniku Srbije.

  Ministarstvo je 4. oktobra objavilo javni poziv za dodelu ovih sredstava, a 14 jedinica lokalne samouprave i gradskih opština blagovremeno je dostavilo zahtev, od čega jedan nije ispunjavao uslove.

  Pročitajte i…  Sedam od sedam

  Kako se navodi u odluci, komisija za evaluaciju prijava utvrdila je konačnu rang listu i dostavila je ministru Branku Ružiću.

  Predviđeno je da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa navedenim jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama zaključiti ugovore o dodeli sredstava kojim će se detaljno regulisati međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474559


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...