U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Prokuplje u saradnji sa Opštinom Kuršumlija raspisuje Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2019. godini.

  Program javnih radova namenjen je radnom angažovanju prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Javni rad sprovodi poslodavac – izvođač javnog rada, koga određuje Nacionalna služba za zapošljavanje na osnovu javnog konkursa uz prethodno pribavljeno mišljenje Lokalnog saveta za zapošljavanje Opštine Kuršumlija.

  Poslodavac – izvođač javnog rada može organizovati sprovođenje javnih radova samo ukoliko u program uključuje nezaposlena lica iz kategorija teže zapošljivih, definisani Lokalnim akcionim planom zapošljavanja Opštine Kuršumlija i NAPZ-a, a u skladu sa potrebama tržišta rada.

  Na javnim radovima se radno angažuje najmanje 5 (pet) nezaposlenih lica, odnosno najmanje 3 (tri) nezaposlene osobe sa invaliditetom.

  Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

  Ugovorom o privremenim i povremenim poslovima utvrdiće se broj radnih dana za svako lice uključeno u javni rad.

  Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima:

  • socijalne zaštite i humanitarnog rada,
  • održavanja i obnavljanja javne infrastrukture,
  • održavanja i zaštite životne sredine i prirode i
  • kulturne delatnosti (samo za osobe sa invaliditetom).

  Preuzmite ceo Javni poziv u pdf formatu
  Prijava za sprovođenje javnog rada

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467040