U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Danas su bivši radnici ŠIK Kopaonika i poverilaca na kratko blokirali zgradu opštine Kuršumlija, kao znak upozorenja da neće odustati od svojih potraživanja, nakon pravosnažnih sudskih presuda. Oni su produžili rok do četvrtka, ako se ne krene sa dogovorom štrajk će biti radikalizovan.

  Okupljenima se obratio predsednik odbora poverilaca lesonita Nebojša Krstić. On je kazao da im je predsednik opštine Kuršumlija rekao da je stupio u kontakt sa nadležnima u Vladi, da su mu rekli da znaju za štrajk ali ništa nije dogovoreno. Danas će predsednik opštine uputiti zvaničan dopis Vladi a isto će učiniti i organizatori štrajka, rekao je Krstić. 

  Nakon kratke blokade radnici su ušli u salu opštine gde su potpisivali ovlašćenja. Oni koji žele mogu to da učine do četvrtka a nakon tog roka mogu samostalno da se bore za svoja prava.
  Nebojša Krstić je naglasio da im je zamereno što je na prošlom protestu došla samo TV N1. On je kazao da su oni uredno pozvali sve beogradske televizije i sve štampane beogradske medije ali niko drugi nije našao za shodno da dođe. Dodao je da očekuje da im se isplati ono što im se duguje, zašta imaju pravosnažne sudske presude.
  -Mi danas pravimo prvi korak- upozorenje za ono što sledi. Nećemo da šetamo do Kopaonika. Koristićemo ono što nam Ustav dozvoljava, štrajk glađu, blokada institucija…Danas ćemo blokirati opštinu u trajanju od 5 do 10 minuta. Nema odustajanja. Ne može neko da ore moju njivu, a ja da trpim gladan. Pitam da li gospodin predsednik zna za naš problem, ako ne zna neka nas primi na sastanak da dođemo i da ga upoznamo sa našim zahtevima-kazao je između ostalog Nebojša Krstić, predsednik odbora poverilaca lesonita.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466728