U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Preventivni centar prokupačkog Doma zdravlja, u cilju ranog otkrivanja i blagovremenog lečenja bolesti, tokom septembra i oktobra meseca, sprovešće kontrolne preglede zaposlenih u prokupačkim preduzećima i ustanovama, saopštili su danas iz te zdravstvene ustanove.

  „Započeli smo sa pregledima zaposlenih u fabrici „Leoni“ Prokuplje, u kojoj imamo vrlo raznoliku starosnu strukturu radnika“, istakli su u Domu zdravlja.

  „Obzirom da u ovoj fabrici većinu zaposlenih čine mladi ljudi, želimo da ispunimo prave ciljeve preventive, a to znači da proverimo njihovo zdravlje“, naglašavaju lekari prokupačkog Doma zdravlja.

  Takođe dodaju da su pregledi namenjeni mladima koji imaju od 19 do 34 godine, ali i nešto starijim radnicima, od 34 do 64 godine.

  Prema njihovim rečima, osnovni cilj ovih pregleda je pronalaženje faktora rizika za nastanak masovnih neinfektivnih (profesionalnih) oboljenja i ukazivanje na načine i značaj zdravih stilova života kojima se te bolesti mogu sprečiti.

  Pročitajte i…  U Prokuplju se održava 25. Kup južne Srbije u karateu

  „Želimo da stanovnici Prokuplja budu zdravi, što je uslov da budu i dobri radnici“, istakli su u Preventivnom centru i naglasili da će se u naredna dva meseca, kontrolni pregledi odvijati u prostorijama zdravstvene ambulante u krugu fabrike “Leoni” u Prokuplju.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471648