U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Nemačka kompanija „Leoni“ danas je na svečan način obeležila 10 godina postojanja i rada u Prokuplju. Ovom, izuzetno značajnom događaju, prisustvovali su Helmut Cender, potpredsednik Divizije kablovskih sistema „Leoni Grupe“, Klemens Saks, generalni direktor „Leoni“ u Srbiji sa saradnicima, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović sa saradnicima, mnogobrojni poslovni partneri iz zemlje i inostranstva, kao i predstavnici privrednog, javnog i društvenog života Prokuplja.

  Govoreći o radu kompanije u proteklih 10 godina, Saks je rekao da je to bio izazov, ali i divna avantura.
  -Izuzetno samo ponosni na naš uspeh u Srbiji. Želim da izrazim veliku zahvalnost zaposlenima na zalaganju i radu. Slobodno mogu da kažem da su naši radnici naše najveće bogatstvo. Sa ponosom naglašavam da smo izgradili jednu veliku „Leoni“ porodicu u Srbiji, rekao je on i dodao da je u protekloj deceniji kompanija imala izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom.

  On podvlači da su ostvareni rezultati u Prokuplju, entuzijazam i stručnost radnika, kao i saradnja sa lokalnom samoupravom bili pokretači za otvaranje fabrika u Malošištu i Nišu, i početak radova na otvaranju fabrike u Kraljevu.
  Zamenik generalnog direktora i direktor proizvodnje „Leoni“ u Prokuplju, Aleksandra Pešić, izjavila je da je kvalitetna i stručna radna snaga bio glavni razlog da se ova nemačka kompanija opredelila da upravo ovde izgradi svoju prvu fabriku.
  -Prokuplje je nekada bilo poznato industrijsko mesto. Međutim, devedesetih godina prošlog veka, mnoge fabrike su prestale sa radom. Ono što je ostalo je industrijski duh kod radnika. Upravo to je bio razlog da se prva fabrika kompanije „Leoni“ otvori u središtu Toplice, rekla je ona i podvuka da u prokupačkoj fabrici trenutno radi oko 3.300 radnika, čija je prosečna starost 35 godina.

  Gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, zahvalio se menadžmentu kompanije i svim radnicima za sve što su uradili, ne samo za svoju firmu, nega i za grad Prokuplje.
  -Imati jednu ovakvu kompaniju u gradu, kao što je “Leoni“ je velika privilegija. Svojim uspešnim poslovanjem i stalnim širenjem proizvodnih kapaciteta, broj zaposlenih iz godine u godinu raste, rekao je on i dodao da je „Leoni“ svojim društveno-odgovornim radom doprineo da se unapredi život i u našoj lokalnoj samoupravi.
  Prema njegovim rečima, saradnja kompanije i lokalne samouprave je svakodnevna, što je doprinelo i otvaranju ambulante i apoteke u krugu fabrike, a očekuje se da u najskorije vreme bude izgrađeno i obdanište.

  Obeležavanju jubileja kompanije „Leoni“ prisustvovao je i Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, gde je u avgustu prošle godine počela izgradnja još jedne ovakve fabrike.
  -Gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, upoznao me je sa radom nemačke kompanije i saradnjom menadžmenta i lokalne samouprave. Iskustva, koja mi je preneo Simonović, o međusobnoj saradnji rukovodstva kompanije i lokalne samouprave, dobro će nam doći, rekao je Terzić i zaključio da će fabrika u Kraljevu zaposliti 5.000 radnika.
  Na današnjoj svečanosti, održan je i prigodan kulturni program, a 240 radnika dobilo je prigadna priznanja. Reč je o ljudima koji su tu od osnivanja.

  Podsećamo, „Leoni“, kao globalni proizvođač rešenja za prenos energije i podataka u automobilskoj i drugim industrijama, u protekloj deceniji postao je najveći poslodavac u industrijskom sektoru u Srbiji. U proteklom periodu, kompanija je uložila 111 miliona evra u objekte i opremu i zaposlila blizu 9.000 radnika. Od osnivanja, kompanija je izgradila mrežu od 500 domaćih dobavljača, sa kojima je ostvarila promet u iznosu od 117 miliona evra. Kompanija se ponašala kao društveno odgovorna i donirala je blizu 400.000 evra za najugroženiju decu, omladinu, sport, projekte iz prosvete, kulture i drugih delatnosti.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466744